Lees en bespreek recente boeken met schrijver Alma Mathijsen en boekenverkoper en -tipper Tim van den Hoed van de Utrechtse Boekenbar. Het boek dat dit keer wordt besproken is het debuut: De geschiedenis van mijn seksualiteit van Sofie Lakmaker.

‘Een veelbelovende literaire aankondiging: hier is Sofie Lakmaker. Wen er maar aan.’ – De Standaard

De debuutroman van Sofie Lakmaker heeft het in zich om een hit te worden – omdat het een vurig verhaal is, nietsontziend en grappig, zo smeuïg geschreven dat je erdoorheen vliegt.’ – NRC Handelsblad

‘Sofie Lakmaker en Lil’ Kleine delen een brutaal soort eenzaamheid.’ – Kees de Koning

Sofie Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben rondde ze in 2018 haar opleiding filosofie af.

Beluister ook De Uitgelezen Podcast, de podcast van Bibliotheek Utrecht en De Utrechtse Boekenbar, waarbij Alma, Tim en Teddy boeken bespreken, schrijvers en mensen uit het boekenvak spreken, een boek van de maand wordt bekendgemaakt en Alma het feuilleton voorleest. Opgenomen in de Bibliotheek Utrecht, uitgebracht een week na de samenkomst van De Leuke Boekenclub.