Festivals Lezingen
+ 1 meer
zaterdag 17 juni 2023

Dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie

Kijk eens met een andere bril naar de stad en kom meer te weten over het ontwerp van onze leefomgeving. Tijdens de Dag van de Architectuur in Utrecht staan de nieuwste en meest bijzondere gebouwen, bouwprojecten en gebiedsontwikkelingen, zowel groot als klein, vol in de schijnwerpers. Het thema dit jaar is: toegankelijkheid. Hoe zorgen ontwerpers, bouwers en ontwikkelaars ervoor dat architectuur (en het ontwerpproces) gastvrij en inclusief is?

Er is voor iedereen wat te doen. Zo kun je op verschillende plekken in Utrecht een kijkje nemen in recent opgeleverde gebouwen of bij projecten die nog in ontwikkeling zijn. Architecten en andere betrokkenen vertellen alles over het ontwerp en de relatie met het thema toegankelijkheid. In aanloop naar de dag kun je bovendien op werkdagen op bezoek bij de expositie ‘Utrecht stad voor iedereen’, waar de toegankelijkheid van verschillende (bouw)projecten wordt belicht.   

Zo kun je een kijkje nemen in de unieke subtropische binnentuin van Central Park en genieten van het schitterende uitzicht over de stad. 

Zet een helm op in De nieuwe Defensie, die na groot succes vorig jaar de hekken van de bouwplaats weer opent voor het publiek.

Bekijk de Dickensplaats in Kanaleneiland, een mooi voorbeeld van een wijkvernieuwing waar jong en oud prettig samenwonen in een groene omgeving.

Ontdek Rijnvliet, de splinternieuwe woonwijk van Leidsche Rijn waar het voedselbos een smakelijke afleiding vormt voor mens en dier. 

aorta.nu/dvda2023

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief