Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Diversen
doorlopend

Utrecht Time Machine

Utrecht Time Machine
foto: Robert Oosterbroek

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Datum doorlopend

In Utrecht ligt de geschiedenis voor het oprapen. Utrecht Time Machine brengt daarom met innovatieve technieken vergane tijden tot leven en plaatst ze middenin onze wereld. Op dertig historische plekken in Utrecht is een QR-tegel geplaatst. Door deze QR-tegel met je telefoon te scannen neem je een duik in de geschiedenis van Utrecht.

Een groep studenten van de Universiteit Utrecht heeft met hulp van verschillende partners uit Utrecht informatie, foto’s, plattegronden en reproducties verzameld en op een bijzondere manier online gepresenteerd. Een van deze studenten is Tim Overkempe. Tim: ‘Ik denk echt dat Utrecht Time Machine de potentie heeft om de stad waar je woont heel veel interessanter te maken.’ Want wees nu eerlijk: elke Utrechter is al honderden keren over het Domplein gelopen, maar hoe vaak sta je stil bij wat zich daar 300 jaar geleden heeft afgespeeld? Utrecht Time Machine laat je dwalen door de geschiedenis van Utrecht op een leuke en eenvoudige manier.

Utrecht Time Machine is een consortium bestaande uit de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, de Gemeente Utrecht en verschillende Utrechtse erfgoedinstellingen, waaronder Het Utrechts Archief en Historische Vereniging Oud-Utrecht. Samen willen zij open data over de Utrechtse geschiedenis verbinden en presenteren in een voor iedereen toegankelijke vorm; een soort tijdmachine dus.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief