Literatuur
zaterdag 23 september 2023

NK Poetry Slam 2023

NK Poetry Slam 2023 in TivoliVredenburg Utrecht
foto: Patrick Post

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie

Wie verleidt ons dit jaar met de sterkste, mooiste en overtuigendste teksten én podiumpresentatie en gaat naar huis met de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2023, € 1000 prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee? Het publiek bepaalt: hoe meer decibellen jullie produceren, hoe meer punten!

Op 23 september 2023 nemen de acht winnaars van de halve finale het tegen elkaar op in een verbale bokswedstrijd waar Badr Hari alleen maar van kan dromen op het podium van TivoliVredenburg. In plaats van tanden en andere onhygiënische situaties zullen er poëtische jabs en verbale uppercuts door de zaal vliegen.

De acht dichters zullen elkaar proberen knock-out te slammen met hun voordrachtskunsten waarbij alle kunstzinnige middelen zijn toegestaan. Een vakkundige jury zal de deelnemers op hun (spektakel)kunsten beoordelen, en presentatoren Benzokarim en Sophia Blyden delen (figuurlijke?) handdoekjes en icepacks uit aan het publiek en de slammers. Welke van de twee last poets standing levert in een grandioze finale battle de prachtigste prestatie en krijgt de bepalende decibellen van het publiek?

Presentatie is in handen van Benzokarim en Sophia Blyden.

Het eerste jurylid is bekend: Eva van Manen.

Scheidsrechter: Merel Jansen
VJ: Flavia Privitera
DJ: Motie van Wanvrouwen

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief