Theatermaker Koen Verheijden stellen we aan je voor met twee voorstellingen. Je ziet eerst de volledige voorstelling Nina Bobo, na een korte pauze presenteert Koen Telg. Telg is een 15 minuten durende voorstudie. Centraal in beide voorstellingen staat het koloniale verleden en het effect hiervan op de huidige generatie.

Nina Bobo
Op de normaalste dag aller tijden besluit de Indische Saartje om haar tong in te slikken. Wat achterblijft zijn honderd vragen en een zoekend kleinkind. We volgen dit kleinkind door de vele pogingen om er achter te komen waarom diens oma op een dag besloot te zwijgen. Maar uiteindelijk is er geen andere optie meer dan de gruwelijke feiten te verwisselen voor een romantische fantasie. Willen we niet allemaal dat onze oma een heldin was?

Nina Bobo geeft de zoektocht van de derde generatie Indische Nederlanders een stem, in een veelomvattende koloniale geschiedenis. Vanuit interviews met eigen familieleden, betrokkenen en onderzoek naar Nederlands-Indië probeert theatermaker Koen Verheijden grip te krijgen op het verhaal van zijn voorouders en dat van de kolonie. Op melancholische wijze stelt hij zichzelf en zijn publiek de vraag hoe je te verhouden tot deze zwarte geschiedenis.

TELG
Twee nazaten van het koloniale verleden groeien op met gebogen ruggen en koffers vol vraagtekens. Waarom kunnen zij niet gewoon vragen waarom de lucht blauw is en de zee groen? In Telg onderzoeken twee twintigers hoe het koloniale verleden in hen doorleeft.