Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Diversen
doorlopend

Real Live-Games

Praktische informatie

Salon van Weleer
Oudegracht 290
3511 NX Utrecht Bekijk locatie
Datum doorlopend
Tijd 10:30 - 20:25

In de Salon van Weleer kun je samen met vrienden, familie of collega’s één of meerdere van de 11 originele games spelen die exclusief voor de Salon van Weleer zijn gemaakt. Samen met acteurs speel je een game in de mysterieuze ruimtes van een historische sfeervolle werfkelder in hartje van Utrecht. Spannend, prikkelend, uitdagend en tegelijkertijd ouderwets gezellig.

Meer info: https://real-live-games.nl

DE LEUKSTE UTRECHTSE GAMESHOW: 900 JAAR JONG!

Tijd: 11:00 – 20.20 uur

Datum: Dagelijks

Kostprijs: De prijs voor een groep (6 – 10 personen) om de gameshow te spelen, bedraagt: €49,95, inclusief koffie of thee. Voor groepen met 11 t/m 30 personen bedragen de kosten €4,95 per persoon, inclusief koffie of thee.

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Spelduur: 90 minuten

900 JAAR JONG!

Een gameshow speciaal gemaakt ter gelegenheid van de viering van 900 jaar stadsrechten van de stad Utrecht. Het is een vrolijke, speelse, spannende en interactieve quiz voor teams & vriendengroepen die meer te weten willen komen over de rijke geschiedenis en diversiteit van Utrecht.

HET GILDE, DE MOORD OP DE UTRECHTSE BURGEMEESTER

Tijd: 11:00 – 20.20 uur

Datum: Dagelijks

Kostprijs: De prijs voor een groep (6 – 10 personen) om Het Gilde te spelen, bedraagt: €89,95, inclusief koffie of thee.

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Spelduur: 90 minuten

Het Gilde, een spannende Real Live-Game met acteurs waarbij je teruggaat naar het jaar 1425 om  de moordenaar burgemeester Bernd Proys te ontmaskeren.

BELLE’S MYSTERIEN DETECTIVE
Datum: Dagelijks
Tijd: 10.30 -20.25 uur

Het spel is dagelijks te boeken voor groepen en teams vanaf 10 tot 25 personen.
Spelduur: 70 tot 90 minuten.
De prijs per persoon bedraagt: € 9,95, inclusief koffie of thee.

Historische misdaden oplossen in hartje Utrecht!
Liefhebbers van detectives kunnen hun hart ophalen bij de Real Live-Game, Belle’s Mysteriën Detective in de speciaal in kerstsfeer omgetoverde Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 (werfkelder) in Utrecht.

HET SCRIPTORIUM, OPEN DE KLUIS!
Tijd: 11.00 -20.20 uur
Datum: Dagelijks
Prijs: € 89,95 met een gratis kopje koffie of thee erbij. Het spel duurt 80 -90 minuten en is geschikt voor groepen van 3 tot 8 personen.

VICTORIAANSE STIJL
Het Scriptorium is een spannende en avontuurlijke interactieve live-game in Victoriaanse stijl, waarin de roemrijke geschiedenis van Utrecht centraal staat.
Deelnemers aan het Scriptorium gaan 60 minuten lang met elkaar aan de slag in een historische werfkelder en ontvangen uitdagende opdrachten met als doel om de code te kraken van de kluis waarin de Donnersmarck diamanten van madame Belle de Fleurdelis bewaard liggen.

DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN UTRECHT
Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, mrs Marple en de Da Vinci code. Waarbij niet alleen veel te beleven en te ervaren valt, maar waar de spelers ook een inkijkje krijgen in de roemrijke geschiedenis van Utrecht en het moderne leven in de 19e eeuw. Alles interactief en 4 dimensionaal met live acteurs, praktische, avontuurlijke en intellectuele opdrachten en prachtige speelfilm-achtige video’s, die uiteraard ook clues voor de opdrachten bevatten. Hierdoor wanen spelers zich al snel in een andere tijd.

https://real-live-games.nl/scriptorium/index.html

INSTAPLAY: EEN FUNSPECTACULAR GAME VOOR VRIENDEN, FAMILIES EN GEZELLIGE TEAMS
Tijd: 11.00 -20.20 uur
Datum: Dagelijks

EEN VROLIJK SPEL
Instaplay is een heerlijk ouderwets modern spel in een sfeervol in kerstsferen ingerichte historische werfkelder in het hart van Utrecht. Het is uitermate geschikt voor een teamuitje, een vriendenuitje, een verjaardag, een familie-uitje, een vrijgezellenfeest én om samen feestelijk en gezellig het jaar af te sluiten. Het wordt gepresenteerd door het bekende duo Serge Brink en Helga ‘funny’ Cremers!

RAD VAN AVONTUUR
Met een draai aan het grote Rad van Avontuur begint het spel en bepalen de spelers hun eigen opdrachten die ze moeten uitvoeren om het spel tot een goed einde te brengen. De opdrachten zijn heel gevarieerd en de spelers zullen worden uitgedaagd om Limbo te dansen, quizvragen te beantwoorden, of om improvisaties uit te voeren of opdrachten te tekenen.

Zo is er voor iedereen iets waarin hij of zij uit kan blinken en het team naar de overwinning te helpen. In de tussentijd verhogen de presentatoren Serge Brink en Helga ‘funny’ Cremers de feestvreugde met hun vrolijke kwinkslagen om aan het einde van het spel de beker te overhandigen aan de winnaars.

Prijs en reserveren:

Instaplay kan worden gespeeld met minimaal 10 spelers en maximaal 25 spelers.
De minimumleeftijd is 16 jaar.
Het spel duurt ongeveer 90 minuten, inclusief ontvangst en uitleg.
De kosten per speler bedragen € 12,95, dit is inclusief koffie en thee.
Meer informatie?: https://salonvanweleer.nl/instaplay/index.html

BELLE’S DETECTIVE GAME BORDSPEL
Datum: iedere vrijdag, zaterdag en zondag in maart
Tijd: vanaf 11:00 uur.
Kostprijs: € 29,95 per spel van 60 tot 90 minuten.

Een leuk spannend en uitdagend detective bordspel.

Slagen jullie erin om één of meerdere van de misdaden op te lossen?

Duik in het jaartal 1910 en los samen een moord uit de tijd van Weleer op! In de geheime mysterieuze ruimte achter in de werfkelder van de Salon van Weleer speel je het spel samen met een acteur. De speciale beeld en geluidsdecors verhogen de sfeer.

Kom samen (max. 4 personen) dit spannende bordspel spelen in de Salon van Weleer.
Reserveren: Tel: 06-45355966 of e-mail: info@salonvanweleer.nl
Meer informatie: www.salonvanweleer.nl

HOORSPEL: GEKNOOPT HAAR
Tijd: 11:00 -20.20 uur
Datum: Dagelijks
Kostprijs: € 75 met een gratis kopje koffie of thee erbij. Spelduur: 2 uur
Leeftijd: vanaf 16 jaar.

‘GEKNOOPT HAAR’ Een live hoorspel.

Een vrolijk detective als hoorspel uit de tijd van rond 1910, dat door twee acteurs tot leven wordt gebracht. Een levend hoorspel met interactieve opdrachten. Slagen jullie erin om te achterhalen wie de dader van de moord is? Het spel is coronaproof en is te spelen met maximaal 10 personen. Vergeet niet om te reserveren!
Meer inforamtie: https://salonvanweleer.nl/hoorspel.html

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief