Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Diversen
doorlopend

Real Live-Games

Real Live-Games

Praktische informatie

Salon van Weleer
Oudegracht 290
3511 NX Utrecht Bekijk locatie
Datum doorlopend
Tijd 10:30 - 20:25

In de Salon van Weleer kun je samen met vrienden, familie of collega’s één of meerdere van de 11 originele games spelen die exclusief voor de Salon van Weleer zijn gemaakt. Samen met acteurs speel je een game in de mysterieuze ruimtes van een historische sfeervolle werfkelder in hartje van Utrecht. Spannend, prikkelend, uitdagend en tegelijkertijd ouderwets gezellig.

Meer info: https://real-live-games.nl

REAL LIVE-GAMES IN DE SALON VAN WELEER

Tijd: 11:00 – 20.20 uur

Datum: dagelijks

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Maak je keuze uit 12 originele games die exclusief voor de Salon van Weleer zijn gemaakt. Natuurlijk met acteurs.  Spannend, uitdagend en tegelijkertijd ouderwets gezellig. 

Er zijn Real Live-Games voor groepen en teams van 3 tot 30 personen. Allemaal voor een Hollands prijsje, dat is toch fijn!

https://real-live-games.nl/

—————————————————————————————————————–

HET SCRIPTORIUM, Lukt het jullie om binnen 60 minuten de code van de kluis te kraken?

De beroemde Donnersmarck diamanten bevinden zich goed opgeborgen in de kluis van de eigenaresse van de Salon van Weleer, Belle de Fleurdelis. Echter moeten ze binnen een uur overhandigd worden aan de Rijkveldwachter en tot overmaat van ramp weet Belle de code van de kluis niet meer. Ze is in alle staten en naarstig op zoek naar nieuw personeel dat haar kan bijstaan in de zoektocht naar de code of de kluis. Kunnen jullie haar helpen?

Het spel is een kruising tussen Sherlock Holmes, mrs. Marple en de Da Vinci code. Waarbij niet alleen veel te beleven en te ervaren valt, maar waar de spelers ook een inkijkje krijgen in de roemrijke geschiedenis van Utrecht en het moderne leven in de 19e eeuw.

Het Scriptorium is geschikt voor 3 tot 8 personen. Kosten zijn € 89,95

Meer informatie: https://real-live-games.nl/scriptorium/index.html

—————————————————————————————————————————

BUREAU AMELAND: een spannende race tegen de klok.  Lukt het jullie team om een gruwelijke moord op Ameland op te lossen?  

Op het familie-eiland Ameland is een gruwelijke misdaad gepleegd, die je in hartje Utrecht kunt oplossen.  Hoofdagent Harrie van der Voort is belast met het onderzoek en heeft jullie hulp nodig. Wie heeft deze gruwelijke misdaad gepleegd?  Lukt het jullie team om erachter te komen?

Bureau Ameland is een eigentijds spannend groeps- of teamuitje waarin ook de humor niet ontbreekt. Je speelt het samen met acteurs in een tot de verbeelding sprekende historische werfkelder.  Daarnaast zijn er ook acteurs en actrices die op een groot videoscherm verschijnen. Wat te denken van Ilse Warringa, Nick Ooms, Ingrid Bakker, Bert Scheuter, Wilma Paalman, Remco de Jong en Frans de Wit.

Bureau Ameland is gebaseerd op de zaken van politie-inspecteur Harrie van der Voort, het hoofdpersonage van de politiethrillers ‘Getuige’ en ‘Geduld’ geschreven door Gert van Veen.

Het is geschikt voor groepen van 6 tot 30 personen. Kosten tot 10 personen: € 99,95. Daarna € 9,95 per persoon. Inclusief gratis koffie en thee.

Wil je meer weten? https://real-live-games.nl/bureauameland/index.html

—————————————————————————————————————–

INSTAPLAY, een gezellige spelshow!

De grote spelshows van vroeger op televisie zijn er niet meer. Geen caviaraces, groenezeephellingen of showballetten in een tent. Maar er is hoop! Oudgedienden Serge Brink en Helga Cremers staan voor u klaar met ‘Instaplay’, een razendsnel spelprogramma waarbij het Rad van Avontuur bepaalt wie welke opdracht krijgt. Er is voor ieder wat wils: van quizvragen beantwoorden tot schilderen, een toneelstuk improviseren, een eendje uit de bak hengelen of een bal hooghouden. En dat klinkt makkelijker dan het is!

Je speelt met 10 tot 25 mensen in teams tegen elkaar en deze keer gaat het er niet om zoveel mogelijk punten te halen, maar krijgt het team met aan het eind de minste punten de beker!

Geschikt voor groepen van 10-25 personen, kosten € 12,95 per deelnemer, inclusief koffie en thee, een attentie, digitale groepsfoto en zoutjes.

Meer informatie over INSTAPLAY kun je vinden op:

https://salonvanweleer.nl/instaplay/index.html

—————————————————————————————————————–

HET REFECTORIUM, een moordspel in een vrolijke jaren ’50 sfeer.

Tijdens het huwelijksfeest van Clasina en Rembert wordt er een lafhartige moord gepleegd. Juist op het moment dat de hapjes worden uitgedeeld en het net gezellig begint te worden slaat het noodlot toe. Het feest lijkt vergald. Maar de mopperige kelner daagt de gasten uit om te ontdekken wie van de gasten de moord heeft gepleegd en dan begint het spel pas goed. Het huwelijk is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen en dat maakt alle gasten verdacht. Wie van de bruiloftsgasten heeft het gedaan?

EEN OUD HOLLANDSE SFEER JAREN 50 SFEER

Het spel speelt zich af in een prachtig gedecoreerde werfkelder en in een vrolijke oud Hollandse jaren 50 sfeer. Ter verhoging van de feestvreugde mogen de spelers zelf ook verkleed komen om zich volledig uit te leven, maar dit hoeft niet. Het moordspel is pure fun, spannend en nu en dan ook frustrerend, want de oplossing dient zich niet zomaar aan.

Het Refectorium is een tot de verbeeldingsprekende ervaring en ideaal voor vriendengroepen, teams en natuurlijk ……. vrijgezellenfeestjes!’

Prijs en reserveren.

Het spel is geschikt voor groepen van 7 tot en met 16 personen.

De prijs voor een groep (7 -10 personen) om het Refectorium te spelen, bedraagt: €99,95 inclusief koffie of thee en hapjes.

De prijs voor een groep (11 – 16 personen) om het Refectorium te spelen, bedraagt: €109,95 inclusief koffie of thee en hapjes.

Voor meer informatie en reserveringen: https://real-live-games.nl/refectorium/index.html

—————————————————————————————————————–

HET GILDE, wie lost de moord op de Utrechtse burgemeester Bernd Proys op?

Dagelijks, 11:00-20:20

Geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is Het Gilde een game voor jou! Het speelt zich af in 1425, een roerige tijd in ons land. Niet alleen zuchtten diverse graafschappen en het bisschoppelijke Sticht Utrecht onder de Hoekse en Kabeljauwse twisten, werden steden steeds belangrijker ten opzichte van het platteland en eisten de gilden zeggenschap op van de stedelijke adel, waarbij verschillende partijen diverse malen van standpunt wisselden. Dan wordt de burgemeester van Utrecht, Beernt Proys, in zijn bedstee vermoord. Daar zit het Vleeschhouwersgilde achter, maar wie van hen is de dader?

Dat te ontdekken is de opdracht van dit spel, waarbij alle deelnemers, vanaf 16 jaar, lid worden van het Gilde en zich onderdompelen in de vroege 15e eeuw. Met een middeleeuwse dans, middeleeuwse (gok)spelletjes en het uitvoeren van opdrachten zijn florijnen te verdienen waarmee meer informatie te koop is. Wie van het gezelschap zal de dader blijken te zijn? Na 90 minuten weet je het!

Een spel voor groepen van 6 tot 10 personen, kosten € 89,95, inclusief koffie of thee.

Voor boekingen en reserveringen:

https://real-live-games.nl/hetgilde/index.html

—————————————————————————————————————————

BELLE’S DETECTIVE GAME

Vrijdag & zaterdag, vanaf 11:00

Een Real Live-Game in de geest van Sherlock Holmes en Agatha Christie waarbij je waargebeurde misdaden moet oplossen uit begin 19e eeuw.

Houdt u van historische detectiveverhalen? Zou u er zelf wel eens eentje op willen lossen? Dat kan in de historische werfkelder van de Salon van Weleer: 5 waargebeurde, verschillende moordzaken van rond 1910 liggen op u te wachten!

Rijksveldwachter Borst zit met de handen in het haar. Aan u de eer om de dader in de kraag te vatten aan de hand van aanwijzingen, bewijzen, motieven of alibi’s. En dat hoeft u niet alleen, deze zaken zijn geschikt voor groepen van 10 tot 25 personen. De hele familie, de hele zaak, het complete dispuut, of met welk gezelschap u ook wilt komen, kan hier actief aan deelnemen.

Minimumleeftijd is 16 jaar.

De prijs per persoon bedraagt: € 9,95, inclusief koffie of thee.

Meer weten?  https://real-live-games.nl/belledetective/index.html

—————————————————————————————————————————

Utrecht 900 jaar jong! Gameshow, vertel jou wat over Utrecht!

Dagelijks, 11:00-20:20

In de Utrecht 900 jaar jong! Gameshow worden jullie flink uitgedaagd om jullie kennis over Utrecht te testen. Zo zijn er opdrachten met typisch Utrechtse lekkernijen, Utrechtse feesten, Utrechtse artiesten, Utrechtse oorlogen en Utrechtse schandes.

Een heerlijke competitie waarbij het winnende team naar huis gaat met de Utrecht 900 jaar jong!trofee! Hoe leuk is dat!

De Utrecht 900 jaar jong! Gameshow is geschikt voor groepen van 6 tor 30 personen.

De kosten zijn € 4,95 per persoon, inclusief koffie of thee.

Wil je meer weten?

Neem dan een kijkje op de website: https://salonvanweleer.nl/900jaarjonggameshow/

————————————————————————————————————————————–

Voor meer Real Live-Games ga naar: https://real-live-games.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief