Verplaatst van 19 december 2021 naar 30 januari 2022.

Wat gebeurt er als singer-songwriter Spinvis zijn fantasie loslaat op nooit geopende brieven van eeuwen geleden? Postmeester Simon de Brienne bewaarde 2600 brieven in een brievenkist en hoopte ze alsnog af te kunnen leveren. Wat nooit gebeurde. 

In dit Mediacafe neemt Beeld en Geluid conservator Anja Tollenaar je samen met Spinvis mee in de geheimen van de Briennekist. Waarom werden deze brieven nooit bezorgd? Wie verzond ze en waar gingen ze over? Spinvis, zelf ooit werkzaam op de afdeling ‘Ontraceerbaar’ bij de PTT, schreef, op uitnodiging van Beeld en Geluid, nieuwe liedjes op basis van haar mysterieuze inhoud.

Conservator Anja Tollenaar vertelt ons meer over de brieven die ons – met behulp van bijzondere scantechnologie – een kijkje geven in de alledaagse levens van mensen in de zeventiende eeuw. Anja vertelt over bijzondere onderzoeken naar de brieven en legt parallellen met het heden, want: deze brieven lezen, mag dat eigenlijk wel? 

In het Mediacafé bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid ontwikkelingen en gebeurtenissen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de schatkamers van het grootste media-archief van Nederland.

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.