Het is een heel bijzondere gedachte … maar volgens de Universele Wijsheid leeft de kosmos, inclusief al zijn onderdelen. Het is één groots organisme. Hoe werkt die kosmos dan? Hoe is deze opgebouwd en hoe zijn al zijn onderdelen met elkaar verbonden? En bovenal, welke plaats en taak hebben wij mensen van deze kleine planeet Aarde daarbinnen? De Theosofia schetst ons een groots uitzicht, en geeft ons juist daardoor de inspirerende basis voor ons leven in het hier en nu. Is het verre toekomstmuziek om een kosmische medewerker te worden, of zijn wij het al?

https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen/thema-de-kosmische-levensboom/

Leven binnen Leven

1 december 2021 – 19:30

In deze eerste lezing gaan we in op de fundamentele band tussen ons en alle andere kosmische wezens. Hoe is de kosmos opgebouwd? Hoe doorstroomt het Ene Leven heel de kosmos? Wat betekent dat voor ons, als zelfbewuste schakel in de Levensboom?

De hartenklop van de levende Zon

8 december 2021 – 19:30

De kosmische cyclussen betekenen veel meer dan enkel ‘tijdsperioden’. Alle leven drukt zich uit in pulsen, in cyclussen van innerlijk en uiterlijk bestaan. Welke relatie hebben de cyclussen in ons leven met kosmische cyclussen, zoals die van de zonnevlekken?

Waarom leven we hier en nu?

15 december 2021 – 19:30

Waaraan heb ik mijn lot verdiend? Die indringende vraag wordt vaak gesteld. Waarom leven we hier en nu, en niet binnen een andere planeet, of in een andere eeuw? Welke wijsheidslessen kunnen we hieruit trekken?

Kosmische medewerkers

22 december 2021 – 19:30

Als we doorzien hoe nauw we met de kosmos verbonden zijn, roept dat vele vragen op: welke rol kunnen of dienen we in de kosmos te spelen? Hoe leeft iemand die zich ten volle realiseert, een kosmische medewerker te zijn? Kan zo iemand zich geschikt maken voor de inwijdingen rond het wintersolsitium?