De mens heeft een hang naar macht. Terwijl de een invloed wil uitoefenen op de ander lijken velen zich gewillig te voegen in de rol van volger. Onze samenleving en relaties zijn ervan doordrongen, vaak zonder dat we ons ervan bewust zijn. De Indiase leraar-leerling relatie is daar een goed voorbeeld van.
In ‘In Two Minds’ onderzoekt Kalpanarts de principes van macht en manipulatie. De strategieën van de heerser en volger zijn complex, maar ook akelig eenvoudig. De vijf dansers en twee muzikanten maken dit spanningsveld voelbaarKalpanarts liet zich inspireren door onder meer Bikram Choudhury, Mata Hari, Mao Zedong, en Donald Trump.

Geschikt voor doven en slechthorenden
‘In Two Minds’ is onderdeel van de pilot ‘Dance on Mute’, een project voor doven en slechthorenden, waarbij techniek wordt ingezet om livemuziek ook via andere zintuigen dan het gehoor te laten ervaren. Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de choreograaf. Hierbij is een gebarentolk aanwezig. Ben je doof of slechthorend, meld je dan aan via danceonmute@kalpanarts.com zodat er een feelbelt gereserveerd kan worden. Per voorstelling zijn vijf van deze belts beschikbaar.

Credits
choreografie: Kalpana Raghuraman, muziekcompositie: Simone Giacomini, dans: Indu Panday, Laila Gozzi, Goda Zukauskaité, Bilal Bachir, Sooraj Subramaniam, livemuziek: Maya Fridman, Farid Sheek