No Linear Fucking Time is een tentoonstelling met bijeenkomsten, een online publicatie en een symposium. Het project bevraagt dominante opvattingen van tijd, en doet voorstellen voor alternatieve vormen van leefbare tijd.

No Linear Fucking Time is georganiseerd door Rachael Rakes, BAK’s curator Public Practice, samen met kunstenaars-gesprekspartners Claudia Martínez Garay, Femke Herregraven en Jumana Manna, evenals schrijver Amelia Groom. De tentoonstelling en het programma omvatten bijdragen van onder andere John Berger met Mike Dibb en Chris Rawlence, Hemali Bhuta, Pauline Boudry en Renate Lorenz, Simone Fattal, Femke Herregraven, Tehching Hsieh, Jumana Manna, Vibeke Mascini, Claudia Martínez Garay, Jean Katambayi Mukendi, Yuri Pattison, Antonio Paucar, Rita Ponce de León, Susan Schuppli, Sissel Tolaas en Antonio Vega Macotela. 

De kunstenaars in het project houden zich allen bezig met kritische opvattingen van tijd in hun werk, via media als tekenen, schilderen, gemaakte en gevonden objecten, machines, documentaires en bewegend beeld, en een variëteit aan creatieve beeldende en talige uitingen. Kunstenaars-gesprekspartners Martínez-Garay, Herregraven en Manna presenteren nieuw werk dat zij in opdracht maakten. Drie projecten ontvouwen zich bovendien buiten BAK, op andere locaties in Utrecht in 2022, in samenwerking met kunstenaars Mascini, Schuppli en Tolaas, en verschillende partnerorganisaties, waaronder Museum Catharijneconvent, Utrecht.

De tentoonstelling en het publieke programma worden vergezeld door een nieuwe focus van BAK’s online onderzoeksplatform, Prospections, mede samengesteld en onder co-redactie van Amelia Groom. In april 2022 vindt een afsluitend symposium plaats in het kader van het project.

Reguliere entree: €6,-

Scholieren, studenten, CJP-pas en senioren+: €3

Museumkaart: gratis

*De titel verwijst naar een graffiti-uiting die werd gevonden in Oakland in de Verenigde Staten, ten tijde van de Black Lives Matter-protesten in 2020. De graffiti met de tekst ‘No Cops No Jails No Linear Fucking Time’, werd voor het eerst gedeeld door Esmat Elhalaby op Twitter, ging snel viral en werd vervolgens veelvuldig verspreid via andere online media.

Foto: Graffiti-uiting gevonden in Oakland, California in 2020, kunstenaar onbekend, foto door Esmat Elhalaby, ter beschikking gesteld door Esmat Elhalaby

PROGRAMMA OPENING

Vrijdag 3 december 2021, 13.00–20.00 uur (UPDATE)

Let op: vanwege de nieuwe Coronamaatregelen, is er een aangepast programma voor de opening op vrijdag 3 december 2021. Het rondetafelgesprek in BAK’s auditorium is nu volledig online en start om 18.30 uur (in plaats van 19.30 uur). Zie bakonline.org voor meer info en aanmelden. Overdag is het mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken in aanwezigheid van de kunstenaars, op drie verschillende tijdsloten: 13.00–14.15 uur, 14.15–15.30 uur en 15.30–16.45 uur. 

Nieuwe Programma

Overdag (bij BAK)
13.00–16.45 uur: Mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken in aanwezigheid van de kunstenaars, op drie verschillende tijdsloten: 13.00–14.15 uur, 14.15–15.30 uur en 15.30–16.45 uur. Boek je tijdslot hier.

Avond (online via Zoom)
18.30–18.45 uur Inleiding door BAK’s algemeen & artistiek directeur Maria Hlavajova & BAK’s curator Public Practice Rachael Rakes 
18.45–20.00 uur Rondetafelgesprek met kunstenaars Claudia Martínez Garay, Femke Herregraven en Jumana Manna.

Het online openingsprogramma is bij te wonen via Zoom, meld je hier aan.