Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Musea & exposities
zaterdag 16 april 2022 - zondag 21 augustus 2022

Amie Dicke

Centraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd: Amie Dicke
foto: Centraal Museum Utrecht / Gert Jan van Rooij

Praktische informatie

Landhuis Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD Bunnik Bekijk locatie
Tijd wo t/m zo: 11:00 - 17:00

Het Centraal Museum is neergestreken in Landhuis Oud Amelisweerd. Deze prachtige, historische buitenplaats vormt vijf jaar lang, elke lente en zomer, het decor voor een solotentoonstelling van een gerenommeerde Nederlandse hedendaagse kunstenaar, met als eerste in de serie Amie Dicke.

Foto’s uit modetijdschriften, krantenknipsels en bladzijden uit kunstmonografieën vormen het bronmateriaal voor het werk van Amie Dicke (1978, Rotterdam). Dicke selecteert haar beelden heel precies. Ze vraagt zich af hoe wij om gaan met de vele beelden die ons dagelijks bereiken. Hoe lees ik een beeld? En uit wat voor beelden ben ik gemaakt?

In deze tentoonstelling komt een selectie werken uit de afgelopen 20 jaar samen. Aan de ene kant staan de verschillende bewerkingsstrategieën, aan de andere kant staat de dialoog tussen het werk en de historische binnenruimtes van het pand. In zowel het werk van Dicke als in de kamers van Oud Amelisweerd spelen sporen van tijd en handelen evenals referenties aan geschiedenis een belangrijke rol.

Deze programmering is mogelijk gemaakt door de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief