Festivals
vrijdag 2 juni 2023

Catharina Vrouwenpower Dansparade

Catharina Dansparade

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie

De Catharina Dansparade is een ode aan alle grootmoeders, moeders en dochters van Utrecht. Stichting Catharina Nu staat voor inclusiviteit, diversiteit en gendergelijkheid: het empoweren van meiden, vrouwen en de vrouwelijke kracht in iedereen. De parade roept op tot liefde, respect en veiligheid. Wij scharen ons achter Global Goal 5: Achieve gender equality and empower all women and girls.

De parade trekt met een kleurrijke, swingende stoet artiesten en deelnemers dwars door Utrecht, langs het leven van Catharina van Alexandrië en haar betekenis voor de Utrechter van nu. De stad vormt het decor waartegen we haar legende interactief beleven met korte optredens, presentaties, muziek en dans.

Halteplaatsen:

1: Hoog Catharijne, Bollendak – De jonge jaren van Catharina

2: Catharijne Esplanade – Ik ben verliefd op mezelf

3: Vredenburg – Ik ben trouw aan mezelf

4: Plein voor het Conservatorium – Ik ben die ik ben

5: Mariaplaats, de Pomp – Ik ben de fontein

6: Domplein, Vrijheidsbeeld – Ik ben vrij

7: Domplein, Zonnebol – Ik ben de kracht

8: Catharinakathedraal – Ik ben de verandering die ik wil zien in de wereld

Acts

Langs de route verrast een heel diverse groep amateur- en professionele artiesten het publiek met korte, opzwepende optredens. Van de Sambaband Oladom tot Indiase Bharata Natyam door danseressen van Chrada Cheoratan van Sudha Natya, van een lied uit het raam door Lilian Hak tot Burlesque dans door danseressen van Charlotte van Reek bij Parnassos, en van het koor Duniya met 51 buurtgenoten en nieuwkomers tot vurige Spaanse rumba met Maria Robles. En nog veel meer.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief