Festivals Film
+ 1 meer
vrijdag 30 september 2022

Betweter Festival

Betweter Festival Utrecht

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie

Het Betweter Festival is er weer! Je jaarlijkse portie duiding en verse ideeën. Samen met wetenschappers en artiesten denken en dromen we deze editie over een betere wereld. We beantwoorden twijfels met feiten en feiten met twijfels. Wat betekent het om de mens niet meer als middelpunt te zien? Kunnen digitale technologie en democratie samengaan? En hoe maken we een einde aan ongelijkheid?

Het Betweter Festival is er voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert.

Ook dit jaar wordt er een unieke mix van talks, muziek, film, interactieve installaties en live wetenschappelijk onderzoek gepresenteerd. Met o.a. zangeres MEAU, politicoloog Jolle Demmers, cabaretier Merijn Scholten, schrijver Roxane van Iperen, spoken-word artiest Zaïre Krieger, antropoloog Amade M’Charek en duurzaamheidswetenschapper Jessica Duncan. Plus experimenten over wat de inhoud van je blaas vertelt over je gezondheid, en de relatie tussen ademhaling, muziek en emoties.

Een programma van de Universiteit Utrecht.

Betweter Festival – Universiteit Utrecht

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief