Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Theater
zaterdag 9 juli 2022 - zondag 10 juli 2022

Festen

Festen
foto: Raymond van Olphen

Praktische informatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 32,50

n ‘Festen’ loopt een gezellig bedoelde familiereünie volledig uit de hand na een dramatische speech van verloren zoon Christiaan. Wat een feest had moeten worden, mondt uit in een slagveld.

humor en drama gaan soepel samen
De film uit 1998 trof de bioscoopbezoekers als een mokerslag en die impact bleek onverminderd toen De Ploeg de klassieker van de Deense regisseur Thomas Vinterberg in 2003 naar het theater bracht. Met deze nieuwe zwart-komische bewerking van Peter Heerschop zal dat niet anders zijn. Door de mix van cabaret en toneel snijdt het mes aan twee kanten: humor en drama gaan soepel samen, emoties worden meedogenloos de zaal in geslingerd. De lach kan daverend zijn, maar ook ongemakkelijk.

Credits

naar de film van: Thomas Vinterberg, Mogens Rukov en Bo hr. Hansen, vertaling en bewerking: Peter Heerschop, regie: Titus Tiel Groenestege, spel: Han Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas, André Dongelmans, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, Vincent Croiset, Stephanie Louwrier en Maartje van de Wetering, foto: Raymond van Olphen, www.bostheaterproducties.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief