Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Theater
donderdag 30 juni 2022 - zondag 24 juli 2022

Je ziel voor een ijsje

Je ziel voor een ijsje

Praktische informatie

Berlijnplein
Berlijnplein 100
3541 CM Utrecht Bekijk locatie
€ 30,25 - € 49,75

1 circustent, 2 voorstellingen én een goddelijk 3 gangen diner. Van 30 juni tot en met 24 juli 2022 op het Berlijnplein in Utrecht. Maak je op voor een louterende, welhaast spirituele avond bomvol waargebeurd, autobiografisch, muzikaal en intiem, duivels theater over geloven, liefhebben en betekenisvol leven.

Je ziel voor een ijsje

Op de kermis tijdens een groot Belgisch volksfeest ontmoet een 17-jarig meisje een kunstenaar uit Moldavië. Hij verkoopt porseleinen ijsjes. Om zo’n ijsje te bemachtigen moet je je handtekening onder een contract zetten waarin je je ziel verkoopt aan de kunstenaar.

Enkele weken later slaat het noodlot toe: er wordt acute leukemie bij het meisje geconstateerd. Ze weet dat het stom klinkt, maar heel soms denkt ze dat het geen toeval is. Dat ze nooit dat ijsje had moeten kopen.

Theatermaker Marcel Osterop verbindt in Je ziel voor een ijsje de twijfel van Ona – het zeventienjarige meisje – aan zijn eigen noodzaak om in een hogere macht te geloven. Samen met componist en gitarist Frank van Kasteren, en violist Nadine Dekker speelt hij een louterende muziekvoorstelling waarin u lacht om al uw zonden en verlost wordt van het kwaad.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief