Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Film
donderdag 29 september 2022

Filmconcert: Hitchcock’s Blackmail

Filmconcert: Hitchcock’s Blackmail

Praktische informatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
3512 AE Utrecht Bekijk locatie
€ 2,50 - € 5,00
Datum do 29 sep
Tijd 21:30 - 23:15

Blackmail, in 1929 Hitchcock’s definitieve doorbraak als regisseur, keert met een knal terug naar het grote scherm! Deze filmklassieker krijgt een update met nieuw geschreven muziek, live gespeeld door het Utrechts Postland ensemble aangevuld met een bijzonder digitaal orkest.

In 2022 is het 100 jaar geleden dat de legendarische filmmaker Alfred Hitchcock zijn regiedebuut maakte. Aanleiding voor de ensembles Postland en het James Whale Orchestra om een nieuwe live-filmmuziek bij Blackmail te maken, de laatste van zijn stille films én de film die Hitchcock’s doorbraak betekende. Met Blackmail krijgt een UNESCO-filmklassieker een update met muziek van nu. Door gebruik te maken van moderne muziekproductietechnieken in combinatie met de live musici van Postland, wordt er met acht musici een unieke orkestbeleving gecreëerd. Verder is Blackmail meer dan Hitchcock’s eerste grote succes. Het bevat alle essentiële elementen van de Hitchcockiaanse thriller: de mooie maar tragische blondine, de charmante boef, de gruwelijke moord en de achtervolging langs beroemde plekken. Blackmail werd oorspronkelijk gemaakt als stomme film. De toenemende populariteit van geluidsfilms zorgde ervoor dat uiteindelijk twee versies van Blackmail verschenen: een stomme versie en een geluidsversie, de eerste Britse geluidsfilm. De film was een enorme kaskraker in Europa en betekende de definitieve doorbraak van Alfred Hitchcock als filmregisseur.

Over Postland

Postland is een nieuw Utrechts muziekcollectief bestaande uit vijf veelzijdige musici uit het topsegment van de brede Europese hedendaagse muziekscene. Het ensemble legt zich toe op het programmeren en uitvoeren van muziekprojecten die zich kenmerken door actuele maatschappelijke thema’s, nieuwe technologieën en cross-overs naar andere (al dan niet culturele) sectoren. Postland streeft met zijn programmering naar gezamenlijke ervaringen voor verschillende doelgroepen, ongeacht leeftijd, economische en culturele achtergrond.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief