Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Cabaret
vrijdag 16 september 2022

Cabaretpodium – Johan Goossens: Kleine Pijntjes

Johan Goossens | Kleine Pijntjes
foto: Anne van Zantwijk

Praktische informatie

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 16,00

Leeftijd is slechts een getal en je bent nooit te oud om te leren. Maar als je na een dik jaar binnenzitten nog steeds geen barré-akkoorden kent, geen woord Portugees hebt geleerd en Oorlog en Vrede niet hebt gelezen, gaat het er dan ooit nog van komen in dit leven?

Jong als hij zich voelt, zou je niet zeggen dat Johan inmiddels de veertig nadert. Toch kreunt hij steeds vaker als hij even gaat zitten. En als er niemand in de buurt is, ontsnapt hem soms een ‘Hèhè..’ Ook kan Johan stiekem genieten van vloerverwarming. Hij blaakt van gezondheid, maar heeft soms onduidelijke, kleine pijntjes.

Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat je je eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet.

Johan Goossens

Over zijn ervaringen als leraar op een ROC schreef Johan twee bestsellers: Wie heeft er wél een boek bij zich? en Jongens, ik wil nu toch écht beginnen. Op televisie bereikte hij veel mensen door mee te doen aan programma’s als De Roast van Ali B en Wie is de mol. Kleine Pijntjes wordt Johans achtste cabaretprogramma. Daarnaast werkt hij momenteel aan zijn eerste roman.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief