Literatuur
zondag 24 september 2023

Dichtersdag 2023

Praktische informatie

Salon van Weleer
Oudegracht 290
3511 NX Utrecht Bekijk locatie
Regulier
Gratis toegang

Een gedicht kan bergen verzetten en de ogen openen voor een nieuwe realiteit. Het plaatst zaken, hoe gepolariseerd ook, in een ander perspectief, waardoor je als het ware met een frisse blik naar het bekende kunt kijken alsof het de eerste keer was.

Een gedicht raakt een gevoelssnaar. Soms gevoelig, soms pijnlijk hard, waardoor verfijnde klanken ruw in de oren weerklinken. Somberheid omtoveren in vrolijkheid, zonder de realiteit geweld aan te doen.

Een gedicht nodigt je uit om te dromen, dagdromen over wat komen gaat of had kunnen gebeuren als je een ander pad had gevolgd. Inleven in levens die voorbij zijn gegaan en een geschiedenis op zichzelf zijn geworden. Een dichter is een maar al te gewoon mens met vele tekortkomingen behalve één: het durven schilderen met woorden om de lezer of toehoorder te verbazen.

Wil je meedoen aan de wedstrijd? 
Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de gedichtenwedstrijd, ook als je niet in Utrecht woont. Iedere dichtvorm is toegestaan, dus hou je niet in! Stuur je gedicht in voor 15 september 2023.

Geen dichter maar wel interesse? 
Je hoeft geen dichter te zijn om deel te kunnen nemen aan de dichtersdag. Je bent van harte welkom als een bezoeker die geniet van het luisteren naar gedichten en/of meer wil weten over hoe een gedicht tot stand komt.

Dichter en kunstenaar Bert Scheuter verzorgt de workshop over kwetsbaarheid in gedichten en het dichten zelf. De vakjury bestaat dit jaar uit: Fred Penninga, Lily Monori en Bert Scheuter. De muziek wordt verzorgd door zanger en liedjesschrijver Paul de Ridder.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief