Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Musicals & shows Theater
maandag 5 september 2022

[Werktitel]

[Werktitel]
foto: Lowiegraphy

Praktische informatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 24,50

Een heerlijke musicalavond met prachtige liedjes, spetterende shownummers en indrukwekkende spelmomenten, uitgevoerd door de nieuwe talenten van de toekomst. Aangrijpende solo’s, grootse groepsnummers en aanstekende dansmoves, het komt allemaal voorbij. Naast bestaande en bewerkte nummers uit recente Broadway en West-End musicals wordt gloednieuw materiaal opgevoerd.

Talentvolle nieuwe makers stellen het programma samen, bepalen de inhoud en creëren nieuw repertoire. Om hiertoe te komen geeft MusicalMakers talentvolle tekstschrijvers, componisten en makers met of zonder ervaring binnen het musicalgenre de ruimte, tijd en verdieping om iets te ontwikkelen waar zij in geloven. De makers van de toekomst koppelen verhalen en thema’s uit hedendaagse musicals aan hun eigen verhalen. Ze verwerken de wereld waarin we nu leven en hoe we ons hiertoe kunnen verhouden in nieuwe teksten, nummers en choreografieën. Dat uit zich in persoonlijke, verstilde en aangrijpende nummers, maar ook in wervelende groepschoreografieën.

Het programma wordt opgevoerd door De Nieuwe Lichting, een concept van stichting Nanoek om net afgestudeerd musicaltalent een podium te bieden. De samenstelling van de performers, de artistieke visie en de inhoud van De Nieuwe Lichting wordt in samenwerking met MusicalMakers gedaan.

Credits
artistieke leiding: Stephen Liebman, artistieke leiding en regie: Anouk Beugels, componist: Jelle Hoekstra, muzikale Leiding: Marco Hoving, choreografie en regie assistentie: Roxana Verwey, tekst: Lindy Zimmer, Cheyenne Herdigein, Giefa Boomdijk, Ryan Pinas

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief