Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Theater
vrijdag 14 oktober 2022

Afrovibes: A Bout de Sueurs

Afrovibes: A Bout de Sueurs

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
€ 8,00 - € 16,00
Datum vr 14 okt
Tijd 20:00

A Bout du Sueurs is een tragedie over de luchtspiegeling van migratie en ballingschap. Het vertelt over een afdaling naar de hel door een familie die ten onder gaat aan overspel, huwelijks geweld en vervreemding.

Het schrijven van het stuk werd ingegeven door het nieuws over twee jonge passagiers doodgevroren gevonden in het landingsgestel van een vlucht Conakry-Brussel. Hoofdpersoon is Binta ergens in het Zuiden. Zij ontmoet een jeugdvriend die haar laat kennismaken met datingwebsites. Binta verlaat haar gewelddadige man Bachir en vertrekt naar Frankrijk om een date te ontmoeten. Bachir volgt haar naar Parijs en laat hun kinderen in de steek. Deze besluiten naar hun moeder in Parijs te reizen wat leidt tot hun dood in het landingsgestel van een vliegtuig. Bachir kan het verlies van zijn vrouw en kinderen niet dragen en maakt een einde aan zijn leven.

De personages in A Bout du Sueur zijn eenzame figuren die elkaar ontmoeten en weer ontlopen en hopen op een beter bestaan. Het decor is een hal van een vliegveld, met een muzikant die de ‘passage’ van de ene wereld naar de andere bewaakt. Maar de personages overschrijden nooit de grens tussen die twee werelden. Hun condition humaine is gevangen en onbereikbaar te blijven in een wereld die ze niet kunnen verlaten. 

EXTRA: Na afloop is er een artistic talk met Hakim Bah.

Over Afrovibes
Op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober strijkt de 19e editie van het Afrovibes Festival neer in Theater Kikker in Utrecht. Artistiek leider Jay Pather (Zuid-Afrika) en programmeur Marjorie Boston (Nederland) hebben opnieuw een programma gemaakt dat de diversiteit en kracht van verandering in het Afrikaanse continent laat zien. Dit jaar met dans, theater en muziek in Utrecht van actuele choreografen en theatermakers uit Guinee/Frankrijk, Zuid-Afrika, Ivoorkust/Frankrijk, Kenia en Nederland. En natuurlijk muziek met DJ’s en nagesprekken met de makers. Alles onverminderd in het teken van spannend werk, dans en experiment uit actueel Afrika.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief