Theater
dinsdag 6 december 2022 - donderdag 8 december 2022

Atropa

Theater Utrecht: Atropa
foto: Louise te Poele & MAISON the FAUX

Praktische informatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 27,50

Prijswinnende tekst van Tom Lanoye, een tragedie op techno en rap.

‘Atropa. De wraak van de vrede’ werd in 2008 geschreven door Tom Lanoye en grijpt terug naar de moeder aller oorlogen: De Trojaanse. Het stuk ging datzelfde jaar in première in Avignon, in een regie van Guy Cassiers.

In deze versie van Naomi Velissariou is ‘Atropa’ een tragedie zoals die bedoeld is: een talige viering op muziek, ter ere van hedendaagse goden. Het stuk bezingt een generatie die gekenmerkt wordt door haar zucht naar emancipatie, in een taal die zij het best verstaat: die van pompende beats en messcherpe poetry. ‘Atropa’ is een bacchanaal van taal, waarin strijd om de macht plaatsmaakt voor een viering van kwetsbaarheid.

22 t/m 25 nov + 6 t/m 8 dec om 20:00 uur.

Credits

Concept: Naomi Velissariou, tekst: Tom Lanoye, regie: Naomi Velissariou en Floor Houwink ten Cate, spel: Vanja Rukavina, Naomi Velissariou, ‘Ntianu Stuger, Annelinde Bruijs, Thibaud Dooms, Denise Jannah, Adanna Unigwe, Jasmine Sendar, muziek: Joost Maaskant en Jimi Zoetcoproductie, foto: Louise te Poele & MAISON the FAUX, https://www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/atropa

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief