Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Film
donderdag 25 augustus 2022

CineArt x QFFU: Queer Horror Short

CineArt x QFFU: Queer Horror Short

Praktische informatie

De Nijverheid
Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht Bekijk locatie

Estigma (David Velduque)

Het is vrijdagavond, de bel gaat en Alex opent de deur voor zijn grootste angst… Deze body horror voel je onder je huid en grijpt tegelijkertijd gevoelige problematiek aan binnen de community.

MonsterDykë (Kaye Adelaide & Mariel Sharp)

Deze experimentele en controversiële short in zwart-wit won afgelopen jaar de Publiekprijs tijdens Final Girls Berlin – een filmfestival gewijd aan horrorfilms gemaakt door vrouwelijke en non-binaire filmmakers. Een portret over queer liefde, verlangen en lust.

Polter (Álvaro Vicario)

José neemt het op tegen een klopgeest die zijn huis is binnengedrongen. Terwijl hij vecht voor zijn leven tegen bovennatuurlijk krachten moet José ontdekken waarom hij wordt geteisterd, wil hij weer controle krijgen over zijn huis.

Freza (Anna Melnikova)

Tijdens een manicure ontmoet Sasha een mysterieuze cliënt en gaat in op haar aanbod samen een leuke tijd te hebben. Sasha heeft alleen geen idee waar ze in gaat belanden.

The Little Demon (Carol van Hemelrijck)

Elke nacht gebeurt er iets angstaanjagends in het appartement van Giles en Sean. Hun dochter rent door het huis, schreeuwend en krabbend  aan de muren – bezeten door een demoon. Ze zijn doodsbang voor hun eigen dochter, wat moeten ze hier in godsnaam aan doen?

Not Your Ordinary Sister (Maša Zia Lenárdič & Anja Wutej)

Deze queer satire geeft op accurate wijze kritiek op de populariteit van de ‘lesbian vampire films’ en het gebrek aan juiste representatie van queerness binnen conservatieve en patriarchale religieuze organisaties.

Innocent Boy (Brock Cravy)

Deze met neon doordrenkte, obscure en esthetische short over een unheimische ranch in Texas kun je het best beschrijven als een queer koortsdroom. We gaan niet te veel verklappen, je moet het ervaren.

Met drag performance van Tom Poessy!

Locatie: De Nijverheid, Nijverheidskade 5

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief