Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Literatuur Muziek
+ 1 meer
zaterdag 20 augustus 2022

Vuelta ’79 & De Tour van ’80

Vuelta '79 & De Tour van '80
foto: Cor Vos

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
€ 35,75 - € 42,75

Geen betere aanleiding voor een eerbetoon aan Joop Zoetemelk dan de start van de Ronde van Spanje in Nederland: La Vuelta Holanda. Wereldwijd waren de ogen van miljoenen wielerliefhebbers, media en andere nieuwsgierigen in de zomer van 1980 scherp gericht op Joop Zoetemelk en zijn ploegmaats van de vermaarde T.I. Raleigh-équipe. Door de ploeg van Peter Post beleeft het Nederlandse wielrennen gouden tijden.

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie, maar ook theatrale interviews, een avond waarin de dramatiek van de Tour de France letterlijk wordt genomen en dramatisch zal worden verbeeld.

Bijna even onverslaanbaar als de Ploeg Post brengt een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart een theatrale, muzikale en literaire ode aan Joop Zoetemelk. Met o.a. Wilfried de Jong, Mart SmeetsEric Corton en de muzikale grootmeesters van Ocobar. En de kopman zal ook op de afspraak zijn: Joop Zoetemelk toont elke voorstelling zijn gele trui op het toneel. In het gezelschap van enkele van zijn trouwe Raleigh-ploegmakkers zoals Leo van Vliet, Henk Lubberding en Johan van der Velde.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief