Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Festivals
zaterdag 10 september 2022 - zondag 11 september 2022

Rondje Singel

Rondje Singel Utrecht, 10 en 11 september 2022 in Utrecht

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Datum za 10 sep - zo 11 sep
Tijd za 10 sep: 10:00 - 23:00
zo 11 sep: 10:00 - 23:00

Op 10 en 11 september dit  jaar vieren we de singel met Rondje Singel!

In september 2020 werd het laatste deel van de herstelde Catharijnesingel geopend. De singel was eindelijk weer helemaal rond en Utrecht gloeide van trots. Het beloofde stadsfeest voor alle Utrechters kon in 2020 niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dat wordt nu goed gemaakt. Het is een programma met allerlei activiteiten, binnen en buiten, cultuur en natuur, zien, doen en beleven.

Al 900 jaar omarmen de singels de binnenstad van Utrecht. In september gaat Utrecht de singels omarmen, met een uitgebreid programma voor iedereen.  De singels zijn een symbool van verbinding van de mensen met de stad. De singels zijn 900 jaar oud, maar nog steeds springlevend.

Open Monumentendag Utrecht opent op zaterdag 10 september bijzondere monumenten rond de singel én zorgt samen met het Uitfeest voor optredens van jong Utrechts talent in mooie oude gebouwen.

Het Uitfeest biedt op zondag 11 september een fantastisch cultureel programma op hotspots aan de singel:

•   Theater en dans in de Stadsschouwburg en op het Lucas Bolwerk,

•   Een presentatie van beeldende kunsten in de voormalige gevangenis Wolvenplein. 

•   Stand up comedy in de sterrenwacht Sonnenborg. 

•   Een literatuurfeest met Utrechtse schrijvers en dichters in een pop up leeszaal aan het Geertebolwerk. 

•   Een creatief en cultureel kinderfestival op het Paardenveld. 

•   Lekker loom luieren op het Lepelenburg met Lazy Sunday Afternoon.

•   Allerlei gratis wandelingen met gidsen, zoals een rondje natuur, een rondje beelden en een rondje architectuur. 

•   Op mooie plekken in het park kun je picknicken en borrelen, met surprise-optredens vanaf bootjes in het water. En met een beetje mazzel kun je gratis mee met heel veel bootjes die tussen al die leuke plekken aan de singel heen en weer varen.

Het Stationsgebied (CU2030) doet ook mee aan Rondje Singel. In de nieuwe gebouwen die de laatste vijftien jaar zijn gebouwd worden op de hoogste etages en op andere plekken pop up clubs ingericht. Zij bieden een muzikaal, creatief en actief programma. Hoe gaaf is het niet om op de 22e verdieping van Central Park, in de hal van het Centraal Station of in de expeditietunnel van Hoog Catharijne een feestje te bouwen. Spannende, onverwachte plekken die leiden tot spannende, onverwachte ontmoetingen.

Het Rondje Singel-weekend wordt afgesloten met een uniek en spetterend openluchtconcert van Pynarello samen met de funky jazzband Gallowstreet. Zij treden op vanaf een podium in de singel voor Tivoli/Vredenburg. Je maakt het mee vanuit je bootje óf vanaf de kade. O ja, uiteraard is dit, de pan uit swingende, concert gratis.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief