Muziek
Locatie

De Helling

Edit DE HELLING OPEN 22-11-22 © Paulus van Dorsten-21

De Helling is een zelfstandig poppodium en nachtclub, gelegen in Rotsoord op steenworp afstand van NS-station Vaartse Rijn en Ledig Erf. De Helling is een middelgroot poppodium en club, met een zaalcapaciteit van 450 bezoekers en een café. De Helling heeft jaarlijks 280 uiteenlopende clubnachten en concerten. Met de 24-uursvergunning kan er tot in de vroege uurtjes worden gedanst.

In De Helling ligt de nadruk op heavy, bass music, hiphop en boundary-crossing music en hun communities, maar het aanbod is breder dan dat. De Helling biedt zoveel mogelijk ruimte aan stemmen die traditioneel minder gehoord worden in de mainstream, in het bijzonder aan niet-mannelijke perspectieven en norm-uitdagende artiesten en organisatoren. Daarbij is er vrijwel iedere dinsdag gratis toegankelijk programma in de vorm van OPEN.

De Helling maakte voorheen onderdeel uit van Tivoli aan de Oudegracht. Na de overgang van Tivoli naar TivoliVredenburg is De Helling als zelfstandig muziekcentrum verdergegaan. Inmiddels is De Helling een belangrijk onderdeel van het Utrechtse en het landelijke popcircuit en een toonaangevende nachtclub waar losgaan de norm is en sociale veiligheid een van de kernwaarden. 

De Helling is gelegen op Rotsoord; een voormalig Utrechts industrieterrein vlakbij station Vaartsche Rijn. Rotsoord is de laatste jaren opgebloeid tot een van de meest levendige wijken van Utrecht op cultureel en creatief vlak. Ook zijn er in de oude industriële panden leuke café’s en restaurants geopend. Even borrelen of iets eten voor een concert gaat dus zeker lukken!

https://dehelling.nl/

Agenda

De Helling

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief