Film
Nieuws
5 aug 2022

48 Hour Film Project in Utrecht van 16 t/m 18 september

In het weekend van 16 t/m 18 september vindt in Utrecht het 48 Hour Film Project plaats. Deze filmmaak-competitie wordt in meer dan 120 steden over de hele wereld gehouden, en nu voor het 16e jaar in Utrecht. Thuisbasis van de competitie wordt de Kinepolis Jaarbeurs bioscoop, waar de premières én awardshow zullen zijn. De inschrijving is nu geopend.

Het van oorsprong Amerikaanse concept van het 48 Hour Film Project, waarin teams tegen elkaar strijden om binnen 48 uur de beste korte film te maken, komt weer naar Utrecht. Dit jaar is de organisatie in nieuwe, ervaren handen, van onder andere producent Indra van ‘t Hooft. ‘’Utrecht is een culturele stad, vol met creatieve mensen. Daarnaast heeft het een levendige audiovisuele industrie en opleidingen. Wij willen een plek faciliteren voor zowel beginnende makers als professionals,’’ aldus van ’t Hooft.

In de moderne en mooie bioscoop van Kinepolis Jaarbeurs vinden op 2 oktober de premières van de gemaakte films plaats, en is de spetterende awardshow. De winnaar van de Utrechtse competitie plaatst zich voor de wereldfinale die komend jaar maart in Los Angeles, USA, gehouden zal worden. Vanuit daar maken ze zelfs kans op een selectie in de Short Film Corner van het Filmfestival van Cannes. Winnende film ‘’Het Internet’’ schopte het naar de wereldfinale in Parijs, en wist daar o.a ‘’Best Production Design’’ in de wacht te slepen.

Een kundige jury, met onder andere prijswinnende editor en colourist Kiki Henger, beoordeelt de films en reiken de prijzen uit. Zo zat bijvoorbeeld actrice Renee Fokker vorig jaar in de jury. Het 48 Hour Film Project is voor filmmakers en creatievelingen van alle niveaus. Van beginnend tot professioneel, iedereen is welkom. Daardoor is het een echte kweekvijver voor talent.

Voor meer informatie: www.48hourfilm.com/utrecht

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief