5x doen

5 x vroeg ontbijten

Waar kun je de dag nou eens lekker vroeg beginnen? Vijf ontbijtplekken verspreid over de stad waar je om 8 uur ’s ochtends al terecht kunt.


Met bubbels

Ontbijtzusjes

De zussen Anne en Michelle ontvangen je al vroeg met open armen. Bij Elize – vernoemd naar hun moeder Elizabeth – op de mooie Mariaplaats kun je de hele dag door ontbijten met een gekookt eitje, gegrild bananenbrood en andere heerlijkheden. Of trakteer jezelf op het uitgebreide Elize’s ontbijt met landbrood, croissant, truffelkaas, roerei, gerookte zalm, huisgemaakte jam en koffie of thee. Een verfrissende mimosa (jus d’orange met bubbelwijn) topt het helemaal af.

elize.cafe


Italian style

Koffie & dolce

Bij Nostro Bar op de Vondellaan kun je ontbijten als een Italiaan: met straffe espresso en een dolce, versgebakken zoetigheid om desgewenst in je koffie te dopen. Je hoeft er niet bij te blijven staan, zoals een echte Italiaan ’s ochtends doet, maar het mag misschien wel. De bar heeft samen met een koffiebrander een eigen Nostro-blend samengesteld van Fairtrade-bonen met een mediterraan karakter, en als je liever een broodje eet, kan dat ook. De panini zijn belegd met traditionele Italiaanse producten, zoals buffelmozzarella, provolone, parmaham en pesto en pomodori.

nostrobar.nl


Roze koek

In ’t zonnetje

Al tien jaar de ontbijtplek aan de Vleutenseweg: Koffie & ik. Bij mooi weer zit je buiten in het zonnetje, en anders geniet je binnen van je croissantje, kaneelrol of yoghurt met granola en vers fruit. Of doe eens gek, en probeer de vegan roze koek! Als je wil, kun je meteen aan het werk, al betaal je voor het uitklappen van je laptop wel een kleine vergoeding. De zaak is trouwens ook een mini-conceptstore: je vindt er een assortiment aan verse, zelf gebrande koffiebonen en verrassende delicatessen. De muren worden beschikbaar gesteld aan steeds andere (lokale) kunstenaars.

koffieenik.nl


Steenoven

Familiebedrijf

Hun ouders begonnen ooit met bakken in de wijk Nieuw-Engeland, en inmiddels hebben hun zoons Marchel en Ron Neplenbroek vestigingen in heel Utrecht en zelfs Amersfoort. De winkel in Terwijde aan het Ella Fitzgeraldplein is bakkerij, winkel en ontbijtzaak in één: terwijl je er je broodje eet, kun je zien hoe de verse producten uit de stenen oven komen.

neplenbroek.nl/terwijde


Cadeautjes

Groene gevel

Een eeuw geleden kocht je kruidenierswaren, koffie, thee en chocolade bij C. de Ven op de hoek van de Maliestraat/Monseigneur van de Weteringstraat. Die tijden zijn voorbij, maar in hetzelfde pand, achter die mooie groene gevel, zit nu Cornelis – een koffiebar, delicatessenzaak en één-kamerhotel. De vroege ontbijter kan er onder meer terecht voor Griekse yoghurt met glutenvrije granola en fruit, belegde broodjes en huisgemaakte taart. De winkel heeft ook een wisselend aanbod van chocolade, ansichtkaarten, vazen, geurkaarsen en andere cadeautjes.

cornelis-utrecht.nlOok leuk:

Bij Café de Burcht in Vleuterweide staan ze ’s ochtends vroeg al voor je klaar met koffie, de krant en taart uit eigen keuken.

cafedeburcht.nl


Een kater? Of juist op de gezonde toer? Bunk aan de Catharijnekade serveert het ontbijt dat bij je past.

bunkrestaurants.com


Voor ontbijtbowls en een high breakfast ben je bij De Ontdekking aan het juiste adres.

deontdekkingutrecht.nl


Naast de vestiging in het voormalige verzorgingshuis aan de Saffierlaan heeft Kaffeetaria nu ook een (ontbijt)plek geopend aan de Croeselaan.

kaffeetaria.nl


Bij District aan de Jan van Scorelstraat kun je zelfs al om half 8 terecht voor koffie en brood.

district-utrecht.nl


Planten, mode én ontbijt. Je vindt het allemaal bij Daens aan de Korte Minrebroederstraat.

daens.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief