Film
Tips

5x film in mei

Challengers

Tashi Duncan (Zendaya), ooit zelf een talentvolle tennisster en inmiddels coach, is getrouwd met een tenniskampioen Art Donaldson (Mike Faist). Art maakt een wat mindere periode door en Tashi probeert hem er weer bovenop te helpen. Maar als Art het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick (Josh O’Connor) – zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi – lopen de spanningen hoog op. Welke prijs is Tashi bereid te betalen voor de winst?

Te zien vanaf 2 mei 2024


Radical

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, een stad die geplaagd wordt door geweld en corruptie. Zijn leerlingen, die vaak uit moeilijke thuissituaties komen, behalen de laagste testscores van het land. Hij komt er al snel achter dat de school weinig middelen heeft om de jongeren iets te leren. Enthousiasme om te leren is er nóg minder. Correa besluit het roer compleet om te gooien door een radicaal nieuwe methode te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

Te zien vanaf 2 mei 2024


Cinema Culinair

Sommige films moet je niet alleen zien, maar ook proeven. Bij Cinema Culinair kijk je naar films waarin eten een hoofdrol speelt, en eet je exact dezelfde gerechten als in de film. Op de seconde nauwkeurig, zodat je eet wat je ziet. Op 9 mei zie je de animatiefilm Ratatouille onder het genot van een authentiek Franse brunch. Ook leuk voor de kids, die voor de helft van de prijs een speciaal kindermenu krijgen. Op 11 mei komen liefhebbers van chocolade aan hun trekken: dan staat Chocolat op het programma, geserveerd met een brunch die vooral bestaat uit zelfgemaakte bonbons.

Op 9 en 11 mei 2024 in de Werkspoorkathedraal. Voor meer info zie: cinemaculinair.nl


Laatste Ronde

Jeugdvrienden André, Bart en David – allen diep in de 50 – gaan klussen in een oude hoeve die hun vriend Joost kocht in België. Net als vroeger wisselen ze serieuze gesprekken nog steeds moeiteloos af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden. Loyaliteit, noodlot en humor vormen hun reddingsboeien om de volgende fase in hun leven onder ogen te zien. Met Wim Opbrouck, Rosa Kreulen, Wilfried de Jong, Leopold Witte en Reinout Bussemaker.

Te zien vanaf 16 mei 2024


Moving

Een gerestaureerde coming-of-age klassieker uit 2013. Wanneer de ouders van de 12-jarige Renko (Tomoko Tabata) uit elkaar gaan en haar vader het ouderlijk huis verlaat, blijft ze alleen achter met haar moeder in Kyoto. Terwijl moeder Nazuna nieuwe regels voor hun leven samen opstelt, kiest Renko onverstoorbaar haar eigen pad.

Te zien vanaf 30 mei 2024


 

Evenement

Challengers

Louis Hartlooper Complex

Een film van de visionaire regisseur Luca Guadagnino, met Zendaya in de rol van Tashi Duncan, een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden.

Datum vr 24 mei t/m wo 29 mei
Tijd diverse tijden
Bekijk evenement
Evenement

Radical

Slachtstraat Filmtheater

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren.

Datum vr 24 mei t/m wo 29 mei
Tijd 14:15, 19:00
Bekijk evenement
Evenement

Laatste Ronde

Springhaver

Als jeugdvrienden André, Bart en David, allen diep in de 50, gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van vriend Joost in België, blijken ze niet langer onsterfelijk....

Datum vr 24 mei t/m wo 29 mei
Tijd diverse tijden
Bekijk evenement
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief