Diversen
5x doen

5x Halloween

Als het nachtelijke duister de stad in haar greep neemt, is niemand meer veilig. Vijf tips voor de ultieme Halloween-ervaring.


1. The Excocist

Dit najaar is het precies vijftig jaar geleden dat de doodenge horrorfilm The Excorcist in première ging. Nu volgt er een nieuw hoofdstuk getiteld The Exorcist: Believer, over weduwnaar Victor Fielding die in zijn eentje dochter Angela grootbrengt. Als zij en haar vriendinnetje Katherine vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder te weten wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks angstaanjagende gebeurtenissen. De wanhopige Victor zoekt zijn toevlucht tot de vrouw die in 1973 iets soortgelijks meemaakte: Chris MacNeil. Zij is de moeder van Regan uit de oorspronkelijke The Excorcist, en wordt nu ook weer gespeeld door Ellen Burstyn.

Vanaf 12 oktober 2023, diverse bioscopen


2. Hallo Ween

Ook de geschiedenis van onze stad kent duistere kanten. In voorbije tijden speelden zich hier dingen af die het daglicht niet konden verdragen. Zo nu en dan werden er kelen doorgesneden, en onder het stadhuis hield de stadsbeul kantoor, die zijn hand niet omdraaide voor een geseling of radbraking.Tijdens Hallo Ween laat verteller en acteur Frans de Wit een selectie naargeestige verhalen horen die zich afspelen in Utrecht. Reserveren kan via info@salonvanweleer.nl.

31 oktober 2023, Salon van Weleer, salonvanweleer.nl


3. Storytrail Spookwandeling

Een man met een zwarte cape, zwarte hoed en mysterieuze blik staat je na zonsondergang op te wachten. Gids Bastiaan de Zwitser neemt je mee langs de schimmen van de stad en hun bloedstollende verhalen. Zo is in een van de donkerste stegen ooit een wrede moord gepleegd en schijnt de moordenaar daar nog steeds rond te waren. Nee, dit is geen wandeling voor tere zieltjes. Je ontmoet spoken die heel wat hebben meegemaakt en zelf ook geen zuiver geweten hebben. Dolende zielen zijn het, op zoek naar verlossing. Gelukkig is Bastiaan erbij.

28 oktober 2023, storytrail.nl


4. Emo Night Mainland XL Halloween edition

Emo Night Mainland presenteert een avond vol ruige gitaarriffs, depriteksten en meezingrefreinen. Terug naar de tijd van Vans slip-ons, versleten skateboards, groen haar en de muziek van helden als Fall Out Boy, Paramore en All Time Low. Dus trek je spookiest emo-outfit aan en dompel je onder in griezelige grooves op deze XL Halloween-editie.

28 oktober 2023, TivoliVredenburg, tivolivredenburg.nl


5. Reuzepompoenen

Op zoek naar een goeie pompoen voor fright night? Bij Geertjes Hoeve zijn vanaf deze maand zelfgekweekte reuze­pompoenen te koop, bij uitstek geschikt om uit te hollen en een lantaarn van te maken. En van de inhoud maak je gewoon een lekkere soep.

Dagelijks, Thematerweg 5, geertjeshoeve.nl


 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief