Dans & ballet
Mei 2024

5x tips voor mei

Woensdag 1 mei om 20:00

Stadsschouwburg Utrecht

The beauty of it all

The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.


Donderdag 2 mei om 20:30

Podium Hoge Woerd

Birds

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen keek in de jeugdzorginstelling waar hij opgroeide vaak uit het raam naar de vogels buiten. Ze waren vrij, maar wel de hele dag bezig hun eten bij elkaar te sprokkelen. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld?


Zaterdag 11 mei om 20:15

TivoliVredenburg

Ladysmith Black Mambazo

Het Zuid-Afrikaanse gezelschap Ladysmith Black Mambazo een koor noemen, doet geen recht aan hun status – het is een cultureel instituut. De formatie werd opgericht in 1960 en vergaarde in de seventies succes in eigen land, zelfs zoveel dat ze niet meer mee mochten doen aan talentenjachten omdat ze altijd wonnen. Sindsdien tourt het gezelschap over de hele wereld met hun boodschap waaraan nu meer dan ooit behoefte is: Peace, love and harmony!


Maandag 13 mei om 19:00

Louis Hartlooper Complex

Movies That Matter On Tour: Drawing a Line

Portret van de jonge Indiase cartoonist Rachita Taneja, die vervolging en censuur tegengaat met humor en eerlijkheid. Te midden van toenemende onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de, Hindoenationalistische ideologie van de Modi-regering. Deels geanimeerd door Rachita in haar minimale, bedrieglijk eenvoudige stijl.


Vrijdag 24 mei om 10:00

Het Huis Utrecht

MASTERCLASS #1 – Mette Ingvartsen

In deze workshop neemt Mette Ingvartsen je mee in haar visie op dans en choreografie. Mette Ingvartsen is een Deense choreografe en danseres die woont en werkt in Brussel. Haar werk wordt gekenmerkt door hybriditeit en is gericht op het uitbreiden van choreografische gebruiken door dans en beweging te combineren met andere domeinen zoals beeldende kunst, technologie, taal en theorie.

Evenement

MASTERCLASS #1 - Mette Ingvartsen

Het Huis Utrecht

SPRING Academy biedt masterclasses aan voor opkomende choreografen, dansers, bewegingsliefhebbers activisten, dramaturgen, theatermakers, performers. Een unieke kans om in een persoonlijke omgeving met internationaal bekende SPRING artiesten te werken.

Datum vr 24 mei
Tijd 10:00 - 13:00
Bekijk evenement
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief