Muziek
6x gaan

6x muziektips in april

Strip-act

Ranzige surfrock

De Nederlandse rockformatie The Shavers doet het net iets anders. Als sinds 1996 combineert het trio strakke surf-rock met oprechte, soms ranzige en soms gevoelige Nederlandstalige teksten. De imposante frontman Johannes de Boom, die aan een chronische reuma lijdt, zingt vanuit zijn rolstoel en staat bekend om de strip-act die hij daarbij nog weleens ten beste wil geven. De band heeft al eerder afscheidsshows gegeven, onder meer in 2011, ter ere van de zieke gitarist Cock de Jong die dat jaar nog zou overlijden, maar deze tournee zal echt de allerlaatste zijn.

Wanneer: 9 april 2022 [20:00]

Waar: dB’s

Meer info: dbstudio.nl


Postpunk

Van eigen bodem

Na lang uitstellen wegens allerlei lockdowns is het dan eindelijk zo ver: Kaspar Baum, de nieuwe Utrechtse formatie rond singer-songwriter Erny Green presenteert z’n debuutalbum Vuurland aan het thuispubliek. Verwacht een melancholieke postpunk indie rockband met invloeden van Arcade Fire, Wilco, Radiohead, The Cure, Editors en The War on Drugs.

Wanneer: 16 april [20:30]

Waar: dB’s

Meer info: dbstudio.nl


Pop noir

Luisterliedjes

LAKSHMI is artiest, songwriter en theatermaker. Ze debuteerde in 2017 met het naar haarzelf genoemde debuutalbum, een jaar later gevolgd door het album Siren. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar deelname aan Wie Is De Mol?. Als maker staat ze bekend als iemand die haar eigen wereld op een ijzersterke manier visueel weet te vertalen. Haar muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Pop noir, zoals ze het zelf noemt.

Wanneer: 22 april [20:15]

Waar: De Helling

Meer info: dehelling.nl


High energy

Dansbaar brouwsel

Zeg je Komodo, dan zeg je vintage exotic rock-‘n’-roll. Deze band brengt een brouwsel van psychedelische en surfrock, woestijnblues, afro-disco, rumba en Indiase raga. Hun onverwachte geluiden en ritmes en high energy liveshows zijn speciaal bedoeld om je de hele avond te laten dansen. Komodo speelde al op prestigieuze festivals als Noorderslag en Grasnapolsky en het Franse Transmusicales de Rennes en Printemps de Bourges, en bracht onlangs het nieuwe album Barbarians uit. En deze maand staat het vijftal in Club Nine!

Wanneer: 15 april [20:15]

Waar: TivoliVredenburg

Meer info: tivolivredenburg.nl


Tegendraads

Woordkunst

De veelzijdige Amerikaanse MC Open Mike Eagle is al sinds zijn studentenjaren thuis in stand-upcomedy en het schrijven van gevatte teksten, en haalt daarbij inspiratie uit zowel De La Soul als Pavement. In 2017 bracht hij Brick Body Kids Still Daydream uit, een monumentaal album vol jazzy, indie klanken en tegendraadse producties waarin de geest van MF DOOM doorklinkt. Weer heel wat anders dan zijn laatste single, waarop hij samenwerkt met Quelle Chris en Armand Hammer, beide afkomstig uit experimentele hiphopkringen. Met nieuw werk zie je Open Mike Eagle deze maand aan het werk in EKKO.

Wanneer: 16 april [20:30]

Waar: EKKO

Meer info: ekko.nl


UJAZZ

Soundscapes

Gitarist en componist Prashant Samlal exploreert met zijn kwartet een persoonlijke visie op hedendaagse jazz, met invloeden uit o.a. rock, ambient en klassiek. Met zijn Prashant Samlal Quartet brengt hij melodieuze composities, avontuurlijke impro en soundscapes. In De Utrechtse Muziekschool presenteert het viertal z’n tweede album, getiteld Visitors.

Wanneer: 29 april [20:30]

Waar: De Utrechtse Muziekschool (DUMS)

Meer info: ujazz.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief