Utrecht: Het Nieuwe Normaal

Fotoserie deel 11: Op (k)raambezoek

Hoe ziet de stad eruit in tijden van corona? Fotograaf Annelien Nijland legt het dagelijkse anderhalve meter-leven vast. Deel 11: Op (k)raambezoek.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien NijlandOp eerste Paasdag is ze geboren: Féline, het eerste kindje van Monique en Erwin, 3418 gram en 54 centimeter. Na een onstuimige bevalling konden de trotse ouders hun kerverse dochter in de armen sluiten.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland

Dat gold helaas niet voor de opa’s en oma’s. Omdat ze niet naar het ziekenhuis mochten, zagen ze hun kleinkind voor het eerst via Facetime. Een eenmaal thuis kon er nog steeds niet geknuffeld worden, hoezeer iedereen daar ook naar snakte. Allemaal leuk en aardig, zo’n (k)raambezoek waarbij je op afstand de baby mag bewonderen, maar het is natuurlijk niet het échte werk. Daar veranderen de alcoholvrije champagne, roze muisjes en in feestelijk cellofaan verpakte luiertaart niets aan.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland

En nu is het de vraag: wanneer mag het dan wél, dat kleine hummeltje aan opa en oma overhandigen? Na veel overleg en risico-inventarisering is besloten dat het grote op-schoot-moment binnenkort daar is. De grootouders zullen hun vertederde glimlachjes achter mondkapjes moeten verbergen, maar dat er genoten gaat worden, staat als een paal boven water. En genieten, dat doen Monique en Erwin nog steeds elke dag. Dat Erwin door corona ook thuis zit, komt nu eigenlijk prima uit. Verplicht vaderschapsverlof – je zult hem niet horen klagen.


Gepubliceerd op 15 mei 2020

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief