Utrecht: Het Nieuwe Normaal

Fotoserie deel 2: Verlaten lokalen

Hoe ziet de stad eruit in tijden van corona? Fotograaf Annelien Nijland legt het dagelijkse anderhalve meter-leven vast. Deel 2: Verlaten lokalen.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien NijlandZoals over alle scholen is ook over Kindercampus Molenpark een onnatuurlijke rust neergedaald. Het gegons van druk spelende en lerende kinderen heeft plaatsgemaakt voor stilte en leegte. Af en toe loopt er een juf of meester binnen om wat dingen te regelen voor het thuisonderwijs dat de leerlingen nu krijgen. Of om live kleine groepjes kinderen te begeleiden, die extra hulp en uitleg nodig hebben. Twee aan twee worden ze in de klas gezet, ver uit elkaar, zodat de leerkracht ze veilig instructies kan geven. Na afloop worden de stoelen en tafeltjes ontsmet met het desinfecteermiddel dat in elk lokaal staat. In het hele gebouw hangen posters die oproepen tot goed handenwassen.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland

Adjunct-directeur Isis van Nunen is ook op school; het digitale lesgeven vraagt veel organisatie. Het was een uitdaging om alle leerlingen binnenboord te krijgen, want hoewel de school al werkte met iPads, moesten ouders die niet digitaal vaardig zijn of die gebrekkig Nederlands spreken, op weg geholpen worden.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland

Na twee weken was iedereen aangehaakt en gemotiveerd aan het werk, constateert de adjunct tevreden. Ook ziet ze dat de bijzondere situatie nieuwe creativiteit in het team heeft aangeboord. De leerkrachten zoeken steeds manieren om het thuisonderwijs nog weer beter te maken en komen met ideeën als online programmeerles. Meer dan ooit voelen Isis en haar collega’s de urgentie van hun vak.


Gepubliceerd op 14 april 2020

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief