Utrecht: Het Nieuwe Normaal

Fotoserie deel 7: Quarantaine Kantine

Hoe ziet de stad eruit in tijden van corona? Fotograaf Annelien Nijland legt het dagelijkse anderhalve meter-leven vast. Deel 7: Quarantaine Kantine.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien NijlandAls gaffer – chef belichting bij de film – had hij een mooi vol jaar voor de boeg, maar door corona belandde hij tot nader order op de bank. Erg lang heeft hij daar niet gezeten, want Thomas is een man van daden. Dus toen zijn broers in Leidsche Rijn zich beklaagden dat de combinatie van kinderen, werk en huishouden hen opbrak, bedacht hij meteen een plan. Thomas ging voor ze koken. Als enthousiaste thuiskok draait hij daar zijn hand niet voor om en hij beleeft er ook nog plezier aan.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland

Nadat hij de eerste maaltijden naar Leidsche Rijn had gebracht, kreeg de rest van de straat er lucht van. Zo’n smakelijke curry, quiche, rendang of pasta bolognese – dat wilden zij ook wel. Thomas’ eigen buren trouwens ook. Voor hij het wist stond hij drie keer per week in zijn keukentje te koken voor zo’n vijfentwintig man.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland

In de appgroep ‘Thom’s Quarantaine Kantine’ kunnen de hongerigen zich melden. Verder blijft hij onder de radar: hij wil niet concurreren met restaurants die met afhaal en bezorging echt moeten zien te overleven. Bij Thomas dan ook geen professionele menu’s, maar gewoon eten wat de pot schaft. Geen culinaire hoogstandjes, maar een eenvoudige daghap voor een luttel bedrag. Gevarieerd, lekker en vers, dat wel. Bezorgd in herbruikbare bakjes en voorzien van een Kantinenieuwsbrief met lollige weetjes over het gerecht. Ook kun je lezen welke buren vanavond nog meer van de maaltijd genieten. En zo zit je in deze tijden van lockdown toch samen aan een virtuele tafel.

Fotoserie Het Nieuwe Normaal door Annelien Nijland

foto: Annelien Nijland


Gepubliceerd op 2 mei 2020

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief