Theater & toneel
Tips

Kikker Stelt Voor: Ontdek het talent van de toekomst

“De makers van nu experimenteren hard met vorm en zeggingskracht; ze laten weten wat ze van de wereld vinden. Aan ons de taak goed te luisteren en te kijken.”

Kikker’s programmeur Jolie Vreeburg scout het hele jaar door nieuw theatertalent; afstudeerders van de theaterscholen, (self made) makers op festivals of de al wat ervarener makers die op zoek gaan naar een nieuwe weg in hun loopbaan. Jolie bundelt dit talent in de reeks Kikker Stelt Voor. Zo is er verspreid door het seizoen altijd wel wat nieuws te ontdekken. Om deze makers nog beter te leren kennen, organiseert Theater Kikker na elke voorstelling een nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft en inspireert én is er natuurlijk ruimte voor je eigen brandende vraag.


LENZ

Katie Cruel

Donderdag 28 maart 2024 om 20:00

“Wonderschoon en meeslepend theater dat ondanks het onderwerp toch ook hoopvol is.”

Meer info & tickets >


Sunni Lamin Barrow

A Fist of Tongues

Donderdag 4 april 2024 om 20:30

Dit is eigenlijk niet de eerste keer dat Sunni Lamin Barrow in onze zaal staat; hij stond namelijk al op de openingsavond van de afgelopen editie van het What You See Festival. Hij speelde een fragment van zijn voorstelling A Fist of Tongues en dat smaakte meteen naar meer.

In deze voorstelling vertelt Sunni het verhaal over zijn vlucht van Gambia naar Nederland, vanwege zijn seksuele oriëntatie. In een mix van storytelling, spoken word, dans en filmmateriaal maakt hij je deelgenoot van zijn worsteling met zijn identiteit en de invloed die zijn omgeving daarop heeft. Sunni is een heel bijzonder, innemende performer waar je je op slag verbonden mee voelt. Hij laat je zien dat kunst een plek is om troost te vinden, jezelf te kunnen vieren en je opnieuw kracht kan geven.

Meer info & tickets >


Marthe van Bronkhorst/TG De Laatste Pont

De spreeuw

Woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024 om 20:30

Schrijver en maker Marthe van Bronkhorst is de oprichter van TG De Laatste Pont en ik ken haar van haar deelname aan Kikker Experimenteert. Ze is een maker die grote thema’s niet schuwt en open staat voor experiment. Met een scherpe pen schetst ze in De spreeuw een Nederland in ontkenning en een dystopische toekomst. Regisseur en filosoof Roel Meijvis maakte er een meeslepend stuk van over menselijke emoties en relaties. Een mooie mix met een belangrijke boodschap.

Meer info & tickets >


 

Evenement

De Spreeuw

Theater Kikker

Een 'film noir' theatervoorstelling over ontkenning in een dystopische (nabije) toekomst. Door TG De Laatste Pont.

Datum wo 15 mei - do 16 mei
Tijd 20:30
Bekijk evenement
Locatie

Theater Kikker

Theater Kikker is een veelzijdig theater in het centrum van Utrecht met eigentijds toneel, moderne dans en jeugdtheater.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief