Diversen
Tips

Utrechtse Paradijsvogels

Hun leven draait om kunst in al haar uitingsvormen, om mooie dingen maken, optreden en het delen van verhalen. Ze zijn niet te stuiten, geven de stad kleur, gaan de verbinding aan met de bewoners. Tijd dus om een aantal van die bevlogen utrechtse kunstenaars in de schijnwerpers te zetten. Het Werftheater doet dat met het festival Utrechtse Paradijsvogels, een maand vol poëzie, muziek en liefdesverklaringen aan de stad.


Asfaltfeeën

Zeskoppige indie-all starband, met Bram Hakkens (Kyteman, De Staat, Krezip e.a.) op drums, Jelte Heringa (Eefje de Visser, Moss) op toetsen, Martijn Vink (The Maureens) op gitaar, Johan Borger op gitaar en lapsteel, Cor van Ingen (Spinvis, Speed 78) op de VI-bas en Ingmar Heytze als voordragend frontman en incidenteel gitarist.

8-9 maart 2024


Grachtensmartkoor

met Peter Gieling

Grachtensmart brengt onvervalste smart­lappen waarin alles verkeerd afloopt. Met dit optreden bezingt het koor onze mooie stadsie en het lief en leed van haar inwoners. Speciale gast is Peter Gieling, stadsgids bij Gilde Utrecht en oud-politieman.

15 maart 2024


Herman van Tongerloo

met Stadsgenoten

De band Stadsgenoten bestaat uit schrijver, componist, zanger en saxofonist Herman van Tongerloo, Hans Boosman (Het Goede Doel) op drums, Jan van de Berg (Braak) op bas, Han Bavinck (Superjones) op gitaar en  zangeres Liza Meuldijk (Dekoor).

16 maart 2024


Yvonne Groeneveld

met Kloppend Hart

Een show vol liedjes en gedichten over de stad die het hart van cabaretière Yvonne Groeneveld, oprichter van het Werftheater, doet kloppen. Geïnspireerd door persoonlijke herinneringen en het leven van alledag verklaart ze de liefde aan Utrecht. Speciale gast is tekenaar, fotograaf en muzikant Kees Wennekendonk.

22 maart 2024


Jan van Piekeren

met Koos Marsman

Al dertig jaar staat de zanger, tekstschrijver en volksvermaker Jan van Piekeren op het punt van doorbreken. Begeleid door Johan Fransen en Bruno Rombouts brengt hij het beste uit zijn doorleefde repertoire vol luisterliedjes en meezingers. Ton van den Berg, alias Koos Marsman, brengt een ode aan de Utregse Vollekstaol.

23 maart 2024


Dichters van Taalpodium

met Lysette Jansen

Talent uit de kweekvijver van Dichters van Taalpodium lezen voor uit eigen werk. Speciale gast is Lysette Jansen, directeur van het Volksbuurtmuseum in Wijk C.

29 maart 2024


SeptNoir

met het Utrechts Stadsdichtersgilde

Na een succesvolle start met shows op o.a. Le Guess Who?, ZeelandJazz en Ujazz Festival is dit Utrecht-based modern jazztrio nu te zien in het Werftheater. Behalve SeptNoir treden ook leden van het Utrechts Stads­dichtersgilde op, te weten Karin Lachmising, Els van Stalborch en Fred Penninga.

30 maart 2024

Locatie

Werftheater

Van dinsdag t/m zaterdag cabaret- en kleinkunstvoorstellingen in een knusse middeleeuwse werfkelder.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief