Literatuur
Boekentips

Tim's Boekentip: Apartamento Magazine #31

Tim van den Hoed is eigenaar en oprichter van De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade. Elke maand tipt hij een bijzonder boek. Deze maand Apartamento Magazine #31.

Apartamento is een wereld­beroemd interieurmagazine uit Barcelona, maar toch kan ik me voorstellen dat nog veel mensen het niet kennen. En dat is zonde. Het magazine is ontstaan vanuit een nieuwsgierigheid naar het alledaagse. De interieurs en de mensen die in woord en beeld worden vastgelegd, komen heel toegankelijk over. Alsof je je eigen woonkamer voorbij ziet komen. Hier en daar ligt een verdwaalde slof of je ziet op de achtergrond een schots en scheve stapel vinylplaten.

Twee keer per jaar komt Apartamento uit. Al meer dan vijftien jaar. Het biedt inspiratie op het gebied van interieur, maar ook door de manier waarop het is vormgegeven. Simpel en met kenmerkende analoog-ogende fotografie (ik heb nooit gecheckt of het ook daadwerkelijk analoog is). De persoonlijke interviews met vaak (creatieve) makers geven diepgang aan het geheel. In dit nummer staat ook een kort verhaal van Abdellah Taïa, een jonge Marokkaanse schrijver. Het is een compleet magazine. Over alles is nagedacht. Zelfs de rug wordt iedere keer door een andere kunstenaar gemaakt. Elk nummer van Apartamento is een kunstwerk op zich.


deutrechtseboekenbar.nl

Bekijk alle boekentips van Tim van den Hoed >

Locatie

De Utrechtse Boekenbar

De Utrechtse Boekenbar is een Utrechtse boekhandel, gespecialiseerd in literatuur, kunst-, foto- en kookboeken.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief