Literatuur
Boekentips

Tim’s Boekentip

Dans dans revolutie van Lisa Weeda

Tim van den Hoed is eigenaar en op­richter van De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade. Elke maand tipt hij een bijzonder boek. Deze keer Dans dans revolutie van Lisa Weeda.

Dans dans revolutie is de nieuwe roman van Utrechts trots: Lisa Weeda. Haar eerste boek Aleksandra, een Oekraïense familiegeschiedenis, werd een heuse bestseller. En de kans is groot dat je haar nieuwe titel ook al voorbij hebt zien komen. Hij krijgt veel aandacht, op televisie, op de radio en in kranten. Dus moet ik ’m dan nog wel tippen? Ja. Want hoe meer aandacht voor dit boek, hoe meer aandacht voor oorlogen die vergeten dreigen te raken. Het is zelfs een van de thema’s van deze roman: war fatigue, oftewel oorlogsmoeheid.

In het magisch realistische Dans dans revolutie verschijnen uit het niets en op willekeurige plekken dode lichamen van slachtoffers die zijn gevallen in een fictieve oorlog. Degene die een lichaam vindt, staat voor een keuze. Een dans uitvoeren om de dode weer tot leven te wekken, óf het lichaam laten ophalen door een speciaal bedrijf om het definitief te bergen. Het is een boek dat je meesleept, vol sterke (soms heftige) beelden die beklijven. Een belangrijke roman dus. Lezen, alsjeblieft.

Locatie

De Utrechtse Boekenbar

De Utrechtse Boekenbar is een Utrechtse boekhandel, gespecialiseerd in literatuur, kunst-, foto- en kookboeken.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief