Literatuur
Boekentips

Tim’s Boekentip: Kassa 19 van Claire-Louise Bennett

De roman Kassa 19 van de Ierse schrijver Claire-Louise Bennett is een ode aan ‘het boek’. Verhalen worden ook verteld in films, televisieseries en toneelstukken, maar wat het lezen van een roman uniek en anders maakt,is de verbeelding die loskomt. InKassa 19 ontdekt een schoolmeisje in een arbeidersstadjevlak bij Londen de kracht van haar verbeelding. Met de boeken die zij verslindt vormt zij een beeld van de wereld waarin ze leeft. En mensen die zij tegenkomt in desupermarkt waar ze werkt, krijgen een rol in verhalen die ze opschrijft achter in haar schoolschrift.

Literaire wereldster Karl Ove Knausgard zei: ‘Bennett schrijft als niemand anders. Ze is een zeldzaam talent en Kassa 19is een magistrale roman.’ Een beetje loze woorden, want je wil wetenwáter dan precies zo magistraal is aan de woorden van Bennett. Het ding is dat je dit boek zelf moet lezen om de kracht van dit boek te voelen. Lees het en laat je eigen verbeelding het werk doen.


Tim van den Hoed is eigenaar en oprichter van De Utrechtse Boekenbar aan de Westerkade. Elke maand tipt hij een bijzonder boek.

deutrechtseboekenbar.nl

Bekijk alle boekentips van Tim van den Hoed >

Locatie

De Utrechtse Boekenbar

De Utrechtse Boekenbar is een Utrechtse boekhandel, gespecialiseerd in literatuur, kunst-, foto- en kookboeken.

Bekijk locatie
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief