Festivals
Juni 2024

Tweetakt: Festival vol avontuur

Van spraakmakende voorstellingen van gerenommeerde theatergezelschappen en interactieve kunstinstallaties in de open lucht tot een uitgebreid programma voor kids en gratis optredens van aanstormende bands: Tweetakt strijkt weer neer in de stad. Dit jaar staat het festival in het teken van identiteit.

14 t/m 30 juni, diverse locaties, tweetakt.nl


Language no problem

Voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, biedt Festival Tweetakt speciale weekenden. Op het programma staan voorstellingen zonder tekst die voor iedereen toegankelijk zijn en voorstellingen die speciaal op die dagen worden vertaald naar het Engels.

21 tot 23 juni & 27 tot 30 juni


Kids

Ook voor kinderen is er een uitgebreid programma: van een kleutervoorstelling waarin nietsvermoedende mensen plotseling in de schijnwerpers staan tot een muzikale voorstelling voor iedereen die weleens verdwaalt in zijn gevoelens (foto). Met een speciaal familieticket koop je een volledig verzorgd dagje festival voor 4 personen, inclusief fortbezoek, lunch, drankjes, een zweefmolenritje en een bezoek aan een jeugdvoorstelling.

15, 16, 22, 23, 28, 29 en 30 juni


Muziek

Op het festivalhart op de Neude kan je drie weken lang terecht voor gratis concerten van bands die op het punt van doorbreken staan, silent disco’s en lekker eten en drinken. Zo cureert 3voor12/Utrecht een avond met Kai Needie, Onkruid en Bowl (foto), en komt o.a. Droom Dit langs voor een show. In het weekend verandert de Neude in een bruisende club, waar je tot in de late uurtjes kunt dansen tijdens de silent disco.

14 t/m 30 juni, Neude


Theater

Het theaterprogramma van Festival Tweetakt, met voorstellingen van o.a. Theater Utrecht, Louis Janssens, fABULEUS & hetpaleis, daagt je uit om na te denken over wie je bent en wie je wilt zijn. Zo is de dansvoorstelling DEEP/END van De Dansers & Club Gewalt (foto) een oefening in interdependence, de praktijk van onderlinge afhankelijkheid. We weten niet waar de toekomst ons brengt, maar één ding is zeker: áls we in het diepe moeten springen, dan doen we dat samen.

27 t/m 29 juni, Het Huis Utrecht


Kunst

In het weekend stap je op de fiets naar Fort Ruigenhoek, het historische forteiland net buiten de stad dat alleen tijdens het festival toegankelijk is. Onder de oude bomen en in ondergrondse bunkers zie je interactieve kunstinstallaties van gevestigde kunstenaars en jong talent, maar ook korte films en meer. Ook is er een groot terras met een uitgebreide vegetarische kaart en kan je een rondje maken in de zweefmolen.

15 t/m 30 juni, Fort Ruigenhoek

 

Evenement

Tweetakt Festival 2024

Diverse locaties Utrecht

Festival Tweetakt is een theater, muziek en kunstfestival dat plaatsvindt op diverse locaties in Utrecht. Ontdek nieuwe muziek op de Neude, kunstroutes op Fort Ruigenhoek en verschillende jeugdvoorstellingen op verschillende locaties.

Datum vr 14 jun t/m zo 30 jun
Bekijk evenement
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief