Diversen
Weekendtips

5x weekendtips

24 t/m 26 nov

Vrijdag om 20:30 uur

Theater de Musketon

Deze is nog beter

Annick Boer ken je wellicht van van haar vele typetjes in Kopspijkers, Kanniewaarzijn, de TV-kantine en nu ook van Wie is de Mol?. Over haar vorige voorstelling – Dat is goed gelukt – werd gezegd “Annick kan van een alledaags verhaal magisch theater maken”. In deze nieuwe voorstelling gaat ze dat dunnetjes overdoen met komische conferences vol zelfspot en mooie liedjes.


Zaterdag om 20:00 uur

Bibliotheek Neude

Sonny Boy

In deze waargebeurde speelfilm, naar het boek van Annejet van der Zijl, volgen we de 19-jarige Surinaamse student Waldemar en de 36-jarige getrouwde vrouw Rika die in 1928 verliefd op elkaar worden en een zoon krijgen (Sonny Boy). In die tijd een schandaal met verstrekkende gevolgen. Schrijver en presentator Oscar Kocken zal de film inleiden en na afloopt met de aanwezigen in gesprek gaan over de film en het boek.


Hele weekend 10:00-17:00

Het Utrechts Archief

De getekende stad

In Het Utrechts Archief wordt een collectie bewaard met tekeningen uit de periode 1700 tot 1900, gemaakt door beroemde meesters als Pieter Saenredam, Jan Van Goyen en Cornelis en Herman Saftleven. Dit zijn zeer kwetsbare werken die normaliter veilig in het depot liggen, maar in deze tentoonstelling wordt een selectie van de originele tekeningen, bij hoge uitzondering, tentoongesteld. In het gelijknamige boek zie je een nog grotere selectie van ruim 400 tekeningen.


Zondag om 20:15

De Helling

Halocene

Dit Amerikaanse duo veroverde online al vele harten met hun alternatieve rock en melodieuze metal covers. O.a. Unholy van Sam Smith, Chop Suey van System of a Down en Running Up That Hill van Kate Bush werden in een nieuwe jasje gestoken. Nu is het tijd om Utrecht te veroveren! Support komt van de multi-genre zangeres Lauren Babic.


Zondag 12:00-18:00

Beton-T

Tweedekansmarkt De Betonnerie

Je hoeft niet naar de IJ-hallen af te reizen om mooie vintage schatten te scoren. Lekker ontstressen, oude en nieuwe vrienden ontmoeten en je huisraad verduurzamen kan gewoon in Beton-T tijdens deze gezellige tweedehandsmarkt in Beton-T. Naast de markt is er ook ruimte voor lekkere muziek en volop hapjes en drankjes.

Evenement

De getekende stad

Het Utrechts Archief

De oude stadsmuur, de poorten, het stadsleven: hoe zag Utrecht er honderden jaren geleden eigenlijk uit? Dit en meer ontdek je in de tentoonstelling én het boek De getekende stad.

Datum za 14 okt t/m zo 12 mei
Tijd di t/m zo: 10:00 - 17:00
Bekijk evenement
Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief