Theater & toneel
Nieuws
19 mrt 2024

Beste jaar ooit voor Theater Kikker

Utrecht, 19 maart 2024

Afgelopen jaar (2023) was een geweldig jaar voor Theater Kikker. Niet eerder ontving het Utrechtse theater aan de Ganzenmarkt zoveel bezoekers als in 2023. In een jaar waarin veel Nederlandse podia nog zoekende waren om hun publiek terug te vinden na de Corona-periode, is dit extra bijzonder. Het bezoekersaantal groeide in 2023 met ruim 21% ten opzichte van 2019; het laatste jaar dat de culturele sector geen beperkingen door COVID ondervond.

Toekomstbestendig theater

Theater Kikker vierde eind 2022 haar 50-jarig bestaan. Een feestelijke periode waarin werd teruggekeken naar de mooie en spraakmakende voorstellingen die het theater in 50 jaar heeft laten zien. Het 50-jarig bestaan werd ook een moment om vooruit te kijken en met het hele team de visie en strategie aan te passen aan de huidige tijd en de ontwikkelingen in de stad met haar bewoners. Met nieuwe programma’s in het theater én op locatie, een nieuwe open huisstijl en een overzichtelijke en toegankelijke website wordt nu een grotere groep mensen bereikt. Ook kreeg de foyer onlangs een make-over; een fijne plek om met een drankje na te praten over de voorstellingen.

Het inspireert me; leert me veel over mezelf, anderen en de wereld; het ontspant me; ik word er erg gelukkig van!

– bezoekersreactie

Unieke functie in Utrecht

Theater Kikker heeft een uitgesproken profiel. Het vlakkevloertheater heeft een unieke functie in Utrecht als podium voor de presentatie van experiment, ontwikkeling en groei. Op het programma staan geen mainstream producties, maar de onderstroom en de vernieuwende (in)stroom in het theaterlandschap. Theater, dans, performance en jeugdtheater over maatschappelijke onderwerpen waarin je jezelf kan herkennen of juist nieuwe dingen kan ontdekken over de wereld om je heen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief