Dans & ballet
Nieuws
27 mei 2024

Bijzondere 15 editie Zingende Beelden

Zondag 26 mei 2024 vond de 15e editie van Zingende Beelden plaats in het Máximapark. Vergeleken met de 14 edities die deze dag vol dansvoorstellingen voorgingen was dit niet de meest zonnige, maar wel een hele bijzondere. Organisator Cultuur19 vierde haar 20-jarig bestaan. Ruim 650 bezoekers trokken in regenjas naar het park.

Eight Lines, door choreograaf Lotte Willemsma gemaakt met zeven wijkbewoners, was een authentieke vertolking van vrouwelijke kracht. Tijdens de voorstelling It really hurts when your head hits the concrete van DeRonde/Deroo werd het publiek geconfronteerd met een fascinerend en humoristisch schouwspel: een botsing tussen twee spelers ontpopte zich steeds meer tot liefde. SERIÓÓS had duikbrillen meegenomen voor hun knallende ‘onderwatervoorstelling’ DIEP met onder meer live rap, waar het publiek bij het kunstwerk van Rob Voerman lekker op kon meedeinen.

De debuutvoorstelling Hoopje van Mij van Onstuim bracht tijdens de tweede route een strak gecoördineerde vertelling: flitsend en confronterend met een introspectief einde. Verder op de route troffen bezoekers de mysterieus in zwarte capes geklede dansers van IRC aan rond een boom bij de Lelievijver. In de fraaie voorstelling CREOLE kwam het moderne en het traditionele samen, rijk beïnvloed vanuit de smeltkroes van de Surinaamse cultuur. Met HEARTbeat waren de leerlingen van het Amadeus Lyceum, onder leiding van danscollectief MAN || CO, de afsluiter van de eerste route. De live muzikale begeleiding en groots opgezette choreografie brachten bij de parkpergola veel spektakel.

Deze editie van Zingende Beelden werd feestelijk geopend door de jongeren van KLUB19 en afgesloten door de grootste drumband die Drum Works NL ooit optrommelde. Op www.zingendebeelden.nl is een beeldverslag te zien van deze bijzondere dag vol dans. Ook is er nog de mogelijkheid om te doneren. Cultuur19 bedankt de gezelschappen, vrijwilligers, crewleden en samenwerkingspartners, waaronder Drum Works en de Vrienden van het Máximapark, voor het mogelijk maken van deze editie.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief