Festivals
Nieuws
11 okt 2023

Chelsea Manning op de opening van het IMPAKT Festival 2023

Op woensdag 1 november is activist en voormalig militair inlichtingenanalist Chelsea Manning aanwezig in Utrecht om deel te nemen aan de opening van het IMPAKT Festival 2023: Our Terms, Our Conditions.

Chelsea E. Manning is een technoloog en netwerkbeveiligingsdeskundige, analist en consultant die met haar acties de wereld heeft laten zien dat het geweten van individuen door moed en vastberadenheid dringende veranderingen teweeg kan brengen. Manning werd wereldwijd bekend door haar rol in het blootleggen van geheime Amerikaanse documenten, waarvoor ze zeven jaar in de gevangenis zat. In 2022 bracht ze haar autobiografie README.txt uit, waarin ze haar leven voordat ze in het leger ging, haar militaire carrière, haar tijd in de gevangenis en haar geslachtsverandering beschrijft.

Op het IMPAKT Festival 2023 zal ze samen met ons het thema van dit jaar bespreken: Our Terms, Our Conditions, over onderwerpen als privacy, informatietransparantie en digitale rechten. In haar presentatie zal ze ingaan op de sociale, technologische en economische gevolgen van kunstmatige intelligentie en op de praktische toepassingen van machine learning. Ze is een uitgesproken voorstander van transparantie van de overheid en van queer- en transgenderrechten. Na haar presentatie is er een interview en een Q&A.

De opening vindt plaats op woensdag 1 november in de Stadsschouwburg Utrecht en zal om 20:00 beginnen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief