Muziek
Nieuws
20 dec 2022

dB's gaat verhuizen: van Cab-100 naar VLP63

Het heeft even geduurd maar eindelijk is het zover: dB’s gaat verhuizen naar Vlampijpstraat 63 in het Werkspoorkwartier, op steenworp afstand van de huidige locatie in het C.A.B.-gebouw.

Vorige week  maandag is de huurovereenkomst daartoe getekend. Mede dankzij de niet aflatende steun van de gemeente Utrecht blijft dB’s daarmee behouden voor de stad. Het consortium en NS, de partijen die samen de Cartesiusdriehoek gaan ontwikkelen, leveren een financiële bijdrage zonder welke de verhuizing onmogelijk zou zijn geweest. dB’s wordt als onmisbaar gezien vanwege haar basisfaciliteiten in het muzikale landschap van stad en regio Utrecht.

De verhuizing van oefenstudio’s, opnamestudio en concertzaal staat gepland voor 2023, maar pas na een grote interne verbouwing die gekoppeld wordt aan nog te realiseren nieuwbouw. Vooreerst wil dB’s met name ook dank zeggen aan alle individuen, organisaties en bedrijven die ons de afgelopen jaren gesteund hebben. Muzikanten, concertgangers, gelieerde bedrijven, alle organisaties in het culturele veld in Utrecht en ver daarbuiten: jullie steun is essentieel geweest om dit voor elkaar te krijgen.

Wat gaat er gebeuren?

Op de nieuwe locatie realiseert eigenaar PRE  nieuwbouw boven het parkeerterrein plus een verbindend tussengebouw. Tegelijkertijd zal dB’s alle oefenstudio’s en de opnamestudio gaan bouwen in een deel van de bestaande loods.  Daarna zal zo snel mogelijk ook de nieuwbouw moeten worden voorzien van de nieuwe concertzaal met een groot café. En dat in een wereld waar bouwen duur is geworden en inflatie welig tiert.

dB’s kan hulp gebruiken

Tot 1 mei 2023 kan dB’s in ieder geval op de huidige locatie blijven. Wat daarna precies gaat gebeuren is onzeker. Een soepele overgang kost tijd, evenals het (ver)bouwen van het pand aan de Vlampijpstraat. We hopen toch nog een paar maanden langer te kunnen blijven. Omdat het allemaal snel moet gaan, willen we zoveel mogelijk sympathisanten betrekken in alles wat er moet gebeuren: van bouw tot verhuizing. We zijn nu druk doende deze vraag om hulp verder uit te werken.

Dit alles met als doel ergens in 2023 het nieuwe dB’s te kunnen openen, met de persoonlijke sfeer die voor dB’s zo kenmerkend is en met faciliteiten van de hoogste kwaliteit voor muzikanten en concertgangers. Via www.dbstudio.nl en de mailinglist houden we iedereen graag op de hoogte.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief