Muziek
Nieuws
8 nov 2022

Deelnemende bands aan de Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

Een recordaantal van 27 bands meldde zich aan voor de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2022. Nu de eerste selectieronde erop zit, is bekend welke bands dit jaar in de voorrondes staan van de jaarlijkse bandwedstrijd voor jongeren. De drie voorrondes vinden plaats op 18, 24 en 25 november, waarna op vrijdag 16 december de grote finale volgt.

foto header: Kids and Tits – (c) Loes Bosma

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern voor jongeren (12-19 jaar), jaarlijks georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Cultuur19 is dit initiatief in 2013 begonnen om jonge muzikanten met elkaar in contact te brengen en om een impuls te geven aan de lokale bandcultuur. De bandprijzen zijn gericht op verdere talentontwikkeling, zoals de hoofdprijs, een professionele opname bij Studio Moskou.

Het project is inmiddels in volle gang en vanwege het tienjarige jubileum belooft dit een spetterende editie te worden. Evenals voorgaande jaren waren er in de aanloop naar de Grote Prijs jamsessies bij muziekpodium Azotod, waarbij jonge muzikanten elkaar al konden leren kennen. Van de 27 aangemelde bands zijn er 18 geselecteerd om aan de voorrondes deel te nemen, waaronder The Crows, Electric Purple, Broccolibro’s, Carrot16 en The Fools.

Ook de band Kids and Tits is door de voorselectie gekomen: “Wij zijn een groep vrienden die veel plezier haalt uit muziek maken met elkaar. We spelen veel verschillende muziek waaronder onze eigen liedjes. Deze verschillen van pop tot rock. We zijn bij elkaar gekomen voor de lol, maar kwamen er al snel achter dat we er wat serieuzers van wilden maken. Daarom doen we ook dit jaar weer mee aan de Grote Prijs van Leidsche Rijn. We gaan het natuurlijk aan al onze vrienden en familie vertellen. Ook hebben wij onze eigen Instagram pagina waar we actief op zijn. Zo hopen we voldoende publiek binnen te slepen.” De complete lijst van deelnemende bands is te vinden op bit.ly/GPLR2022.

De eerste voorronde is op vrijdag 18 november bij het Leidsche Rijn College. Op 24 november volgt de tweede voorronde bij het Amadeus Lyceum en op 25 november de derde bij Academie Tien. Kaarten à 2 euro zijn te koop aan de deur. Meer informatie is te vinden op www.klub19.nl.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief