Diversen Festivals
zaterdag 1 juni 2024

Utrecht Pride Botenparade

Utrecht Pride
Utrecht Pride

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis

Op zaterdag 1 juni 2024, het begin van wereldwijd de Pride Month, varen vijftig boten door de grachten van Utrecht tijdens Utrecht Pride! Moedig aan, juich mee, steun en geniet van alle deelnemers in een kleurrijke varende optocht waar iedereen welkom is om diversiteit en inclusiviteit te vieren.

Op deze dag draait alles om het vieren van liefde – liefde voor jezelf, voor anderen, voor iedereen, voor Utrecht. Jij doet ertoe. U belong. Moedig de botenparade aan die door de Oudegracht en Utrechtse singel trekt. Ga los op de straatfeesten en ontdek het nachtprogramma en alle andere activiteiten in de stad.

De parade start om 13.30 uur vanaf de de Bartholomeïbrug. De parade zal rond 14.00 uur onder Hoog Catharijne doorvaren, waarna om 14.30 uur de eerste boot onder de Monicabrug doorgaat. Vanaf 15.00 uur zal de parade de roze zone naderen bij de Viebrug. De bezoekers ter hoogte van de Hamburgerbrug zien de eerste boot rond 15:30 uur aan komen varen, waarna de eerste boot om 16.00 uur bij het eindpunt ter hoogte van de Tolsteegbarrière zal zijn. Rond 18.00 uur zijn alle boten rond! 

De boten zijn van allerlei soorten en maten, van kleine bootjes tot grote feestpontons, en vertegenwoordigen verschillende LHBTI+ organisaties en initiatieven. Een feest om bij te zijn!

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief