Muziek
zaterdag 23 maart 2024

Jan van Piekeren en band: ‘Gedaan wat ik wilde’

Jan van Piekeren en band “Gedaan wat ik wilde’

Praktische informatie

Werftheater
Oudegracht (aan de werf) 58 - 60
3511 AS Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 17,50 - € 19,50

Al 30 jaar staat de Utrechtse zanger, tekstschrijver en volksvermaker Jan van Piekeren op het punt van doorbreken. Begeleidt door gitarist en liedjesmaker Johan Fransen, ruim 20 jaar zijn muzikale wederhelft, en Bruno Rombouts op accordeon, piano en dwarsfluit brengt hij de beste liedjes uit zijn doorleefde en zeer afwisselende repertoire vol tranen van vooral geluk. 

Het trio is een geoliede machine en de vlieguren en het speelplezier spatten ervan af. Prachtige luisterliedjes afgewisseld met besmettelijke meezingers maken van een avondje Van Piekeren een Utrechtse beleving.

Met een overdosis zelfspot vertelt hij over zijn leven als artiest en over zijn dromen die hem misschien niet in Carré hebben gebracht, maar hem al 30 jaar een gelukkig mens maken. Hij heeft al die jaren “gedaan wat hij wilde.”

Zijn eerste theaterminuten heeft hij in 1993 tijdens het AKF gemaakt in het Werftheater en nu is hij terug. De cirkel is rond.

Speciale gast: Ton van den Berg | over de utregse Vollekstaol

Koos Marsman is de zelfbenoemde ambassadeur van de Utregse Vollekstaol. Met hem gaat Yvonne Groeneveld in gesprek over het plat-Utregs, wie het sprak/spreekt en welke positie het heeft in onze taalcultuur. Als leidend voorbeeld wordt daarbij gebruik gemaakt van het boekje De Vollekstaol van Uterech van de auteur Bernard Martens van Vliet (1938-2011).

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief