Diversen
zondag 21 april 2024

Voorronde Kunstbende 2024

Voorronde Kunstbende 2024
foto: Arianne Doppenberg

Praktische informatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht Bekijk locatie

Op 21 april 2024 barst het Kunstbende-feest weer los! Want dan zal de volgende editie van de voorronde van Kunstbende Utrecht georganiseerd worden in de Stadsschouwburg Utrecht. Tientallen jongeren laten hun creativiteit zien in negen verschillende categorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal, Theater, Fashion.

Over Kunstbende
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere zijn makerschap ontdekken en ontwikkelen in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende Utrecht organiseert o.a. een Scholentour, workshops, podiummomenten en de regionale Voorronde. Veel artiesten komen voort Kunstbende, zoals Martin Garrix, Kalvijn, Claudia de Breij, Donny Ronny, Abdelkader Benali, DeWolff, Kenzo Alvarez en Douwe Bob.

De Voorronde
De voorronde is voor iedereen van 13 t/m 19 jaar én voor iedereen op de middelbare school. Deelnemers mogen in meerdere categorieën deelnemen als solo – duo of groep en de inzending moet zelfgemaakt en bedacht zijn. Deelname is gratis. Deelnemers van de voorronde maken kans op vele (stimulerings)prijzen. Denk aan workshops, een fotoshoot, kaartjes voor festivals en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals in onze provincie.

En op zondag 21 april 2024 laat al het aanstormend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje op de landelijke finale van Kunstbende, ook wel bekend als het Kunstbende Young Creators Festival. Alle deelnemers worden binnen hun eigen categorie beoordeeld door een jury van professionele makers uit het Utrechtse culturele veld. Het programma zal starten rond 14.00 uur en rond 18.30 uur sluit de dag af met de prijsuitreiking. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief