Musea & exposities
zaterdag 30 maart 2024

Eggshibition bij VOGELFREI

eggshibition

Praktische informatie

Vogelfrei
Nijverheidsweg 6
3534 AM Utrecht Bekijk locatie
Regulier
Gratis toegang

Op Paaszaterdag, 30 maart, is er een nieuwe editie van Eggshibition bij VOGELFREI aan de Nijverheidsweg. In deze kunstzinnige expositie worden dertig, door Utrechtse kunstenaars, beschilderde struisvogeleieren getoond. Daarnaast vieren we samen het voorjaar met de jaarlijkse lancering van het lentebier van Brouwerij ‘t IJ: PaasIJ, muziek, performances en een afterparty bij NAR Café der Kunsten.

Dwarsdoorsnede van de Utrechtse kunstscène
Ook voor deze editie is er weer een mooie selectie aan Utrechtse kunstenaars gevraagd, gecureerd door Oscar Larik, eigenaar van Galerie Larik en NAR Café der Kunsten: “Het is een heel raar object, zo’n ei. Veel kunstenaars werken op een plat vlak en worden door de ronde vorm echt uitgedaagd. Dat zorgt ervoor dat zowel kunstenaars van naam en faam als jong talent graag meedoen met de expositie.”

Enkele bevestigde namen voor deze editie zijn: Wim Hooghwinkel, Marjolijn Witte, Michiel ten Bokum, Lou Vos, Thijs Vogel, Cecilia Rebergen, Jop Vissers Vorstenbosch, Hans Dillesse en Marin Hondebrink. Zij zullen speciaal voor deze expositie een nieuw struisvogelei onder handen nemen. Daarnaast zullen er nog eieren te zien zijn van Max Kisman, Guido de Boer, Daantje Bons, Jan is de Man, Joyce Overheul en nog vele andere kunstenaars.

Goed begin van het paasweekend
“Na het succes van vorig jaar pakken we het dit jaar nog iets grootser aan” zegt Joris Roovers, oprichter van VOGELFREI. “Daarom betrekken we dit jaar ook een deel van het plein van de Havenloods erbij. Zo komt er een drie meter hoog ei waar live een kunstwerk op wordt gemaakt en is er randprogrammering van 14.00-22.00 met verschillende soorten muziek, performance, lekker eten en natuurlijk speciaalbier van Brouwerij ‘t IJ. Aansluitend is er vanaf 22.00 nog een feest in de NAR. Kortom een uniek event om je paasweekend goed te beginnen.

Plek voor creatief talent
Ook dit jaar zal er weer één struisvogelei beschikbaar worden gesteld voor studenten/ pas afgestudeerden van de HKU, de grootste kunstacademie in Nederland door middel van een open call. Zo geeft Eggshibition ook jong talent de kans om zichzelf op een mooi podium te presenteren.

Eggshibition 2024 start op zaterdag 30 maart van 12.00-22.00 in VOGELFREI aan de Nijverheidsweg 6 in Utrecht. Toegang tot het event is gratis. Voor de afterparty is wel een ticketverkoop.

Elke week weten wat er speelt?

Meld aan voor de Uitmail, kidsmail of festivalmail

Aanmelden voor de nieuwsbrief